Keskustelutilaisuus Kallion ja Alppilan puistoista, aukioista ja sisäpihoista

229

Tervetuloa visioimaan onnellisen 'Kalliopoliksen' tulevaisuutta lauantai-iltapäivänä 24.5. klo  13:00-15:00, paikkana Porvoonkadun baari (Porvoonkatu 19). Alustajina mm. Dodo ry:n Kallio-ryhmä (ekologisesti ja sosiaalisesti kestävä kaupunkisuunnittelu), Peter Tattersall (suunnitelmat Porvoonkadun aukion kehittämiseksi), Mikko Mansikka (sisäpihojen mahdollisuudet ja merkitys) jne. Tilaisuuden päätteeksi kukkasipulien istutusta Porvoonkadun aukion pikkupuistossa! Tarjolla kahvia ja pullaa.

Moni Kalliosta kerrottu tarina on legendaa ja moni totta. Yksinäisiin ihmisiin ja kapakoihin liittyy molempia. Kallio on palanen eurooppalaista metropolia Suomessa. 70% Kallion alueen kotitalouksista on yhden hengen talouksia. Erilaisia ravintoloita ja baareja on lähes joka korttelissa. Baarien suuri määrä ei tarkoita sitä, että Kallion asukkaat ovat alkoholisteja, vaan että ystäviä ja tuttavia halutaan tavata mieluummin oman 20 neliön yksiön lähiympäristössä kuin kotona. Juuri tämän takia Kallion julkiset tilat ovat erityisen tärkeitä sellaisena olohuoneena, joka omasta asunnosta puuttuu. Suuri asukastiheys ja keskikooltaan hyvin pienet asunnot tarjoavat yhteisöllisille kaupunkikulttuurin muodoille paljon mahdollisuuksia.

Tarkempi ohjelma: 

*Dodo ry:n Kallio-ryhmä alustaa ekologisesti ja sosiaalisesti kestävästä kaupunkisuunnittelusta.

*Arkkitehti  Peter Tattersall esittelee suunnitelmia Alppilassa sijaitsevan Porvoonkadun aukion kehittämiseksi, jotka Dodo ry:n kaupunkisuunnitteluryhmä on laatinut yhteistyössä Alppilan asukkaiden kanssa.

*Arkkitehti ja kaupunkisuunnittelija Mikko Mansikka kertoo sisäpihojen mahdollisuuksista ja merkityksestä kaupunkiasumiselle. Lisää aiheesta löytyy Mansikan kirjasta Pihoja ihmisille – Kivikorttelien vihreät keitaat.

*Omia ideoita voi työstää Porvoonkadun aukion pienoismallin ja askarteluvälineiden avulla, ja vaihtaa niitä mm. kunnallisvaaliehdokkaiden kanssa. Keskustelemme myös kantakaupungin täydennysrakentamisesta.

*Tilaisuuden päätteeksi jalkaudumme Porvoonkadun aukion pikkupuistoon (siinä videofirma Makuunin edessä) istuttamaan kukkia kukkapenkkeihin.

Tervetuloa! Kahvia ja pullaa!