Hätänumerot
Hätäilmoitukset ja avunpyynnöt kiireellisissä, todellisissa hätätilanteissa soitetaan hätänumeroon 112. Hätänumerosta saa palokunnan, ambulanssin, poliisin, sosiaalipäivystyksen ja meripelastuksen avun hätätilanteessa.
LAPSEN sairastuessa saat tietoa osoitteesta: http://www.sairaslapsi.com
- Hätäilmoituksen tekeminen 112
Ohjeet hätänumeroon 112 soittamiseen. - Kuulovammaisten GSM-palvelu
Kuulovammaisille on luotu oma GSM-palvelu, jonka avulla voi lähettää hätäilmoituksen tekstiviestillä hätäkeskusalueilla Helsingin kaupungin aluetta lukuunottamatta. Yhteystiedot, josta palvelun ohjetta voi tilata. - Rajavartiolaitoksen meripelastus
Meripelastuksen hälytysohjeet. - Oma sijainti – karttakoordinaattipalvelu
Palvelu auttaa sijainnin määrittämisessä ja mahdollistaa avun saannin oikeaan paikkaan esimerkiksi mökille ja vesille.
Toimintaohjeita hätätilanteisiin
Onnettomuustilanteessa tai yllättävän sairauskohtauksen sattuessa annetaan ensiapua, jos voidaan. Paikalle hälytetään apua. Pyritään estämään lisäonnettomuudet.
Ensimmäinen onnettomuuspaikalle tuleva aloittaa avun antamisen. Ensiaputaitoisin johtaa. Arvioidaan loukkaantuneiden avun tarve. Kaikki toimintakykyiset auttavat. Ensiavussa on tärkeintä turvata loukkaantuneen hengitys ja verenkierto sekä tyrehdyttää suuret verenvuodot.
Kun poliisi saapuu paikalle, se ottaa vastuun tilanteesta ja sen organisoinnista. Yleisestä hätätilanteesta varoitetaan yleisellä vaaramerkillä. Lisätietoja varoituksen syystä annetaan radiossa.
- Ensiapuohjeet
Hätäilmoituksen teko, elvytys, tajuttoman auttaminen, verenvuodon tyrehdyttäminen. - Toimi näin onnettomuustilanteessa
Ohjeet hätätilanteita varten onnettomuuspaikalla, ilmoittaminen poliisille. - Yleinen vaaramerkki
Vaara- ja hätätilanteiden äänimerkit, toimintaohjeet. Äänimerkin kuuntelu. - Myrkytysten ehkäisy ja hoito
Myrkytystietokeskus vastaa kaikkina viikonpäivinä, ympäri vuorokauden äkillisten myrkytysten ehkäisyyn ja hoitoon liittyviin kysymyksiin. Ensiapuohjeet myrkytystapaturmissa.