Kävely- ja pyöräilyolosuhteita kartoittava kysely – osallistu ja vaikuta!

Tampereen teknillisen yliopiston tutkimusryhmä laatii parhaillaan arviointia Helsingin pyöräily- ja kävelyolosuhteista. Arviointia voi auttaa vastaamalla kävely- ja pyöräilyolosuhteita kartoittavaan kyselyyn toukokuun loppuun mennessä. Palaute antaa samalla tärkeää tietoa Helsingin kaupunkisuunnittelijoille.

Pyöräilyolot Helsingissä paranevat jo tänä kesänä, kun kaupunkiin saadaan ensimmäiset kymmenkunta risteysliikennettä helpottavaa pyörätaskua sekä Mannerheimintien itäreunan uusi pyörätie.

Tutkimusryhmä vieraili kaupungissa helmikuussa tekemässä havainnointia kävellen ja pyöräillen. Lähtökohdaksi tutkimukseen on kerätty tietoa kymmenestä eurooppalaisesta pyöräilyn ja kävelyn esimerkkikaupungista. Arvioinnin perusteella ryhmä antaa Helsingille toimenpidesuosituksia kävelyn ja pyöräilyn edistämiseksi.

Helsingin olosuhteiden arviointi on osa Tampereen teknillisen yliopiston Pykälä-projektia. Sen tavoitteena on parantaa pyöräilyn ja kävelyn asemaa osana kaupunkien liikennejärjestelmää. Kaksivuotisen projektin tulokset valmistuvat alkusyksyyn mennessä.

Lisää aiheesta:
Kaupunkisuunnitteluviraston sivuilla
Kysely Helsingin pyöräily- ja kävelyolosuhteista