Operaatio Pulssi! kutsuu nuoria

esitekansi k2012

Operaatio Pulssi! kutsuu nuoria kokeilemaan uutta!

Kevään toivekursseja ovat skeittaus ja lattaritanssit

Ilmoittautuminen länsihelsinkiläisten nuorten Operaatio Pulssin kursseille on alkanut.
Keväällä Pulssi tarjoaa maksuttomia kursseja, tapahtumia, retkiä ja teemailtoja 12–18-vuotiaille nuorille Malminkartanon, Kannelmäen ja Haagojen alueella.

Pulssin ideana on kuunnella nuorten omia toiveita siitä, minkälaista toimintaa ja harrastusmahdollisuuksia he kaipaavat asuinalueelleen. Toiveita kartoitettiin viime syksynä muun muassa nettikyselyin sekä kurssipalautteiden yhteydessä. Projektin tultua tutuksi nuoret ovat rohkaistuneet esittämään omia ideoitaan entistä aktiivisemmin.

Huippusuositut leffanteko- ja valokuvauskurssit järjestetään jälleen kevään aikana. Uutuuksia ovat liikunnalliset skeittaus- ja lattaritanssikurssi, joita nuoret ovat erityisesti toivoneet. Lisäksi kurssitarjonnassa on harrastuksia Japanista, dj-työn opettelua ja korupaja.

Lyhytkurssien lisäksi Pulssi järjestää peli- ja teemailtoja alueen kirjastoissa. Kevään tapahtumien kohokohtia ovat konsolipeleille ja lanitukselle omistettu Peliyö sekä nuorten omin voimin järjestämä Dance Competition, jossa nuoret kilpailevat tanssimestaruudesta kahdessa ikäsarjassa. Hiihtolomalla nuoret voivat suunnata elokuvanäytöksiin Kanneltalolle tai lumilautailuretkelle Lumiparkki Kivikkoon. Kanneltalon uusi Tiistaiklubi nostaa kevään aikana esiin nuoria muusikkolupauksia Pop&Jazz Konservatoriosta.

Kaikille kursseille voi ilmoittautua sähköpostitse operaatiopulssi@hel.fi ja puhelimitse 040 336 1361. Avoimiin teemailtoihin ja tapahtumiin ei tarvitse ilmoittautua. Kevään tarkempi ohjelma aikatauluineen löytyy internetistä osoitteesta www.operaatiopulssi.net ja esitteestä, jota on saatavilla muun muassa alueen kirjastoissa, nuorisotaloilla ja Kanneltalossa. Kaikki toiminta on avointa ja maksutonta.

Operaatio Pulssi! käynnistyi syksyllä 2009. Sen tavoitteena on parantaa 12–18-vuotiaiden vapaa-ajanvietto- ja harrastusmahdollisuuksia sekä lisätä nuorten keskinäisiä kohtaamisia Malminkartanon, Kannelmäen ja Haagojen alueella. Operaatio Pulssi! on alueella toimivien Helsingin kulttuurikeskuksen, nuorisoasiainkeskuksen, työväenopiston läntisen alueopiston, kaupunginkirjaston ja Helsingin kaupungin lähiöprojektin yhteinen toimintamuoto.

Lisätietoja:

Projektikoordinaattori Hanna-Maria Lehtonen              
Projektikoordinaattori Janette Hannukainen    
Puh. 040 336 1361

janette.hannukainen@hel.fi

hanna-maria.lehtonen@hel.fi

Helsingin kulttuurikeskus / Kanneltalo
www.operaatiopulssi.net