Keskustelutilaisuus bussilinjoista 8.2.2012

HSL-tilaisuus 080212

HSL:n liikennesuunnitelmasta pidettiin pikaisella kutsulla asukastilaisuus Kanneltalon kahvilassa keskiviikkona 8.2.2012 klo 9. Aamuajankohdasta huolimatta paikalla oli oli lähes 40 asukasta – joukkoliikenne kiinnostaa siis kovasti kannelmäkeläisiä.
Tilaisuudessa HSL:n liikennesuunnittelija Jussi Saarinen (kuvassa keskellä) kertoi vuoden 2012 syksyllä käyttöön tulevasta liikennöintisuunnitelmasta. Tilaisuus järjestettiin, koska saadun suuren palautteen takia HSL halusi keskustella asukkaiden kanssa Kannelmäen bussilinjojen muutoksista. Kiitokset HSL:lle siitä, että palautteeseemme reagoitiin ja meille annettiin vielä mahdollisuus vaikuttaa.


Tilaisuudessa asukkaat kannattivat Kannelmäessä ehdotettujen muutosten hylkäämistä. Nykyiset 42 ja 43 reitit palvelevat selkeästi parhaiten alueen asukkaita, työssä ja harrastuksissa käyviä.

Painavimpia argumentteja esitti Kannelmäen peruskoulu, joka tarvitsee nopean ja suoran yhteyden Mannerheimintien kulttuuripalveluihin (esim. jäähalli, Sonera-stadium, Kisahalli, Olympiastadion, ooppera, kaupunginmuseo, musiikkitalo, kansallismuseo ja Kiasma). Nykyinen 42 palvelee erittäin hyvin tätä suurta, noin 600 oppilaan koulua. Toivomme, että HSL tekee parhaansa, että peruskoulu voi käyttää joukkoliikenteen palveluja osana arkista opetustyötä.

Kanneltalon kahvilan tilaisuudessa  HSL sai aitoa käyttäjiltä tietoa liikkumisen arjesta. Meille osallistujille tuli se vaikutelma, että Kannelmäen puolen aiotut muutokset tullaan nyt peruuttamaan.

Toisena keskustelun kohteena oli se, että asukkaat toivoivat linjojen 42 ja 43 vaihtavan paikkaan Helsingin päässä. Asukkaiden tarpeita palvelisi parhaiten se, että 42 kulkisi Elielinaukiolle ja mikäli Töölön suuntaan tarvitaan kalustoa, niin silloin siirrettäisiin bussi 43 tälle reitille, päätepysäkkinä Kamppi.

Jätimme vahvan viestin suunnittelija Jussi Saariselle, että HSL veisi asiaa eteenpäin. Toivomme, että puolta vuotta ennen reittimuutosten voimaantuloa, muutoksia pystyy vielä tekemään. Kannustamme aktiivisia asukkaita olemaan asiassa yhteydessä HSL:n hallituksen jäseniin.

Kaarela-seura antaa asiasta vielä jatkolausunnon HSL:lle lähipäivinä.


Tilaisuudessa olleiden puolesta – terveisin

Kimmo Rönkä