Osallistu, vaikuta alueesi kehittymiseen!

Voiko Kaarelan ja Kannelmäen alueen suunnitelmiin vaikuttaa kertomalla oman mielipiteensä? KYLLÄ VOI!

Katujen ja puistojen suunnitteluun voi osallistua ottamalla yhteyttä suunnittelijoihin, osallistumalla suunnitelmien esittelytilaisuuksiin ja vastaamalla asukaskyselyihin. Omalla aktiivisuudella ja mielipiteillä voi vaikuttaa alueensa kehittymiseen ja tulevaisuuteen. Jatkuvasti päivitetty lista ajankohtaisista suunnitteluhankkeista osallistumismahdollisuuksineen on verkossa.

http://kerrokartalla.hel.fi –  Kuntalaisten oma osallistumiskanava

Kaavoituksesta tietoa; miten kaavamuutos etenee ja hyväksytään.

http://kerrokartalla.hel.fi/node/767 –
kerro yleisten alueiden lumitilanteesta

Kerrokartalla -osallistumiskanavalta löydät Helsingin kaupungin eri virastojen julkaisemat karttapohjaiset kyselyt ajankohtaisista aiheista ja alueista. Voit merkitä mielipiteesi kartalle, vastata kysymyksiin ja keskustella muiden kommenteista.

Ko. sivuilta näet mitä kyselyitä on meneillään. Myös suljettujen kyselyjen kommentteja voi lukea. Voit tilata sähköpostiisi ilmoituksen uudesta kyselystä klikkaamalla sivulla olevaa ”Tilaa ilmoitus” -painiketta.

Helsingin kadut ja puistot suunnitellaan yhteistyössä eri virastojen, asukkaiden ja muiden osallisten kanssa. Kaupunkisuunnitteluvirasto valmistelee asemakaavat ja kaupunginvaltuusto hyväksyy ne. Asemakaavoissa määritellään mm. katujen ja puistojen sijainti sekä kaupunkikuvaan liittyviä asioita.

– Lue lisää: http://www.hel.fi/hki/ksv/fi/Etusivu

Rakennusviraston katu- ja puisto-osasto tekee katu- ja puistosuunnitelmat asemakaavojen pohjalta.

– Lue lisää: http://www.hel.fi/hki/HKR/fi/Kadut,

                  http://www.hel.fi/hki/HKR/fi/Viheralueet

Katu- ja puistosuunnitelmat hyväksyy yleisten töiden lautakunta.

– Lue lisää: http://www.hel.fi/hki/HKR/fi/P__t_ksenteko/