Kotikaupunkipolut

 

Kotikaupunkipolut ovat oiva keino tutustua omaan asuinalueeseen ja sen merkittävimpiin kohteisiin. Kotikaupunkipolkuihin liittyy kartta, johon kohteet on merkitty. Kustakin kohteesta on tehty lyhyt esittely. Toiminta-alueellamme on tällä hetkellä kaksi julkaistua kotikaupunkipolkua: Käpylä eteläinen avattiin 12.6.2009 ja Käpylä pohjoinen avautui 12.6.2010. Kumpulan kotikaupunkipolku on valmistunut vuonna 2011. Toukolan kotikaupunkipolut valmistuivat 2012. 

 Käpylän polut ovat Kanta-Helsingin Omakotiyhdistyksen ja Käpylä-Seuran yhteistyötä ja niiden pääasiallinen suunnitteluvastuu on ollut Pauli Salorannan vetämillä polkutiimeillä, eteläisen ja pohjoisen tiimit eroavat hieman. Pohjoista polkua ovat tukeneet SATO Oyj, K-Supermarket Musta Pekka, Park Hotel Käpylä, Käpylän seurakunta sekä Suomen Kulttuurirahaston Uudenmaan rahasto.

Kumpulan kotikaupunkipolun toteuttamisesta on vastannut Kumpula-seura. Kanta-Helsingin omakotiyhdistys on ollut mukana tukemassa hanketta.

Toukolan kotikaupunkipolkujen (Toukola-Arabianranta ja Toukola-Vanhakaupunki-Arabianranta) toteuttamisesta on vastannut Artova. Kanta-Helsingin omakotiyhdistys on ollut mukana tukemassa hanketta.

Kotikaupunkipolut on toteutettu Helkan (Helsingin kaupunginosayhdistykset ry:n) koordinoimassa sateenvarjohankkeessa.

Käpylä eteläinen

Käpylä pohjoinen

Kumpulan kotikaupunkipolku

Toukolan kotikaupunkipolut