Vuoden Käpyläläinen

Seuran hallitus päätti vuonna 2003 elvyttää vanhan perinteen. Arvonimi Vuoden Käpyläläinen myönnetään Käpylän puolesta ansiokkaasti toimineelle henkilölle ja julkistetaan kevätkokouksessa. Arvonimen saajia voi olla myös useampia.

2022
Vuoden käpyläläiset:
Sinikka Varis ja Leo Sundström, uutterasta ja innostavasta vuosina 2019-2021 tehdystä työstä Käpylän satavuotisjuhlallisuuksien eteen etenkin Käpylä-Seuran adoptoiman Vaakalinnuntien lippakioskin, ns. satakiskan pyörittämisessä ja muutenkin vapaaehtoistyöstään Käpylän hyväksi.

2021
Vuoden käpyläläinen:
Kirsi Arino, opetusneuvos joka on toiminut biologian lehtorina Käpylän peruskoulussa 1997-2014 ja perustanut sinne retkeilykerhon. Hänen aloitteestaan koulu sai oman 500 m² viljelypalstan Kumpulan siirtolapuutarhan alueelta.

2020
Juhlavuoden käpyläläiset:
Laura Hietala (s.23.11.1918 – k.19.7.2020), Karl Johansson (s. 20.12.1920), Rauha Kaarlonen (s.21.11.1920), Senja Rantanen (s. 23.4.1916 – k. 15.7.2020) ja Silva Salvén (s. 7.5.1920).
Juhlavuoden käpyläläisiksi julistettiin Käpylä-Seuran vuosikokouksessa kaikki vuonna 2020 sata vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat asukkaat Käpylässä. Vuoden loppuun mennessä ilmoittautumisia saatiin viisi ja he kaikki ehtivät vastaanottaa kunniataulunsa. Lisäksi he ovat kunniavieraita Käpylä 100 -pääjuhlassa, joka valitettavasti koronapandemian takia jouduttiin siirtämään ensin marraskuulle ja sitten vuoteen 2021.

2019
Vuoden käpyläläinen:
Kari Vante, joka on ansiokkaasti ja tarmokkaasti toiminut Käpylän kirjaston ja Käpylän kirjastoyhdistyksen puolesta.

2018
Vuoden käpyläläinen:
Tuuli Kunnas, Kanta-Helsingin Omakotiyhdistyksen puheenjohtaja, joka on taistellut väsymättä ja ponnekkaasti kaupungin mm Käpylään suunnittelemia tontinvuokrien korotuksia vastaan.

2017
Vuoden käpyläläiset:
Erika Alhoranta ja Mikko Lehtonen, jotka pyörittävät pientä, huoneistoremontteihin erikoistunutta perheyritystä Koremos.

2016
Vuoden käpyläläinen:
Hodhayfa Salih, turvapaikkaa hakeva irakilainen taiteilija Ukrainasta joka asuu Koskelan vastaanottokeskuksessa.

2015
Vuoden käpyläläinen ja Vuoritalo-mitali:
Kari Juhola, eli Käpylän kirjaston erikoiskirjastovirkailija ’Kirjaston Kari’.

2014
Vuoden käpyläläinen:
Aaro Monola, käpyläläisiä Aaron Kuva-nimisessä liikkeessään vuosikymmenet erittäin ansiokkaasti palvellut legendaarinen valokuvaaja.

2013
Vuoden käpyläläinen:
Alice Karlsson, Käpylä-Lehden entinen päätoimittaja.
Kunniapuheenjohtajuus:
Eero Penttinen, seuran entinen puheenjohtaja.

2012
Vuoden käpyläläiset:
Topi Vihermalmi ja Otto Savola, jotka ovat omintakeisella ja luovalla tavalla tehneet vanhasta Lippakioskista ympäristöineen varsinaisen kulttuurikeitaan, joka elävöittää mainiosti Käpylää ja ilahduttaa kaikenikäisiä asukkaita monin tavoin.
Käpylä-mitalit:
Bert Bjarland, Ilmattarentien pienimuotoisen urheilukentästä jankuttamisesta kaupungin puisto-osastolle niin että kenttä vihdoin saatiin kunnostettua.
Alice Karlsson, pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta toiminnastaan Käpylä-Lehden päätoimittajana.

2011
Vuoden käpyläläinen:
Heikki Takkinen, joka on toiminut aloitteellisesti ja luovasti Käpylän kylämäisessä yhteisössä. Hän on ansioistaan saanut tunnustusta mm. arvostavan nimityksen ”vuoden kylähullu Suomessa 2002”. Heikki on tehnyt pitkäjänteisesti ja monipuolisesti työtä erityisesti Käpylän nuorison parissa. Hän on Käpylän yhdyskuntaklubin kantava voima ja on voimallisesti ja neuvokkaasti puolustanut Käpylän palveluita lakkautusten ja leikkausten uhatessa.

2010
Vuoden käpyläläiset:
Seuraavien koulujen rehtorit, osoituksena seuran halusta tukea koulujen arvokasta työtä:
Marketta Liukko-Hollmèrus (YNK), ja
Sirpa Kopsa (Käpylän peruskoulu).

2009
Vuoden käpyläläinen:
Jyrki Kallius, musiikin ja kulttuurin edistämisestä.

2008
Vuoden käpyläläinen:
Asta Korppi, kirjastaan Meidän Käpylä, (Tintta kustannus 2007, ISBN 9789529223428).

2007
Vuoden käpyläläinen:
Anja Tanninen, käpyläläisten pitkäaikaisesta ja sydämellisestä palvelusta (Tähtililja-nimisessä kukkakaupassaan Vipusentien ja Vaakalinnuntien kulmassa).

2006
Vuoden käpyläläinen:
Tintti Karppinen, aktiivisesta työstään Käpylän asukkaiden ja ratikan hyväksi sekä erityisesti maailmanlaajuiseksi levinneen Käpylä-pelin kehittämisestä ja julkaisemisesta. Ensimmäinen painettu versio v. 1983 ja uusi v. 2004. Idea on saanut Unescon palkinnon.
Käpylä-mitali:
Max Westerberg, toiminnastaan Käpylän Pallon hyväksi.

2005
Käpylä-Seuran mitali kunniakirjoineen sekä HELKAn ansiomitali:
Pirkko Fihlman, tunnustuksena neljännesvuosisadan kestäneestä toiminnasta seuran ja alueen hyväksi.

2004
Vuoden käpyläläinen:
Lotte Tarkka, kompostointikuningattaruudesta ja toiminnastaan Cäpsän pelastamiseksi.

2003

Käpylä-Seuran hallitus päätti elvyttää 1970-luvulta peräisin olevan tradition, ”Vuoden käpyläläisen” valinnan.
Vuoden käpyläläiset:
Göran Lindén, toiminnastaan käpyläläisten omana terveyskeskuslääkärinä.
Timo Niini, Tuusulantien linjauksesta junaradan päälle.