20. Peruskoulu (alakoulu)

SEURAAVAEDELLINEN • ALKUUN

Rakennus valmistui Jakomäen kansakouluksi 1968. Oppilasmäärä oli 1970-luvun alussa parhaimmillaan 1200 ja käytössä vuoroluku eli osa oppilaista kävi koulua aamupäivällä ja osa iltapäivällä. Peruskoulujärjestelmään siirryttiin 1977 ja samalla rakennettiin B-talo 1978.

 

Nykyään yhtenäisenä peruskouluna yläkoulun kanssa (luokat 1–10), oppilaita näissä yhteensä 420. Painotusalueita ovat kaikilla luokilla suomen kieli, luovuus ja kädentaidot. Lisäksi on tieto- ja viestintäteknologiaa painottavia luokkia, joille haetaan soveltuvuuskokeella. Vuonna 2012 aloitti koululla toimintansa lasten orkesteri Tempo.

 

Päätalon sivupaviljongissa on alakerrassa nuorisotalo, jossa järjestetään 9–17-vuotiaille monipuolista kerho- ja pelitoimintaa. Yläkerrassa lähiötuvalla toimii kaupunginosayhdistys Koillis-Seura, perustettu 1998 nimellä Suurmetsä–Jakomäki-Seura.

 

Koulukorttelin sijatessa yhdellä Jakomäen keskeisimmällä paikalla on peruskorjaamisen vaihtoehtona keskusteltu myös osittaisesta purkamisesta ja asuinrakentamisesta.

 

www.hel.fi/hki/jako/fi/Koulun+esittely

lahioprojekti.hel.fi/sites/default/files/files/Seminaarit/tempo.pdf

nuoriso.hel.fi/jakomaki

kaupunginosat.net/suurmetsajakomaki/koillis-seura-mainmenu-405