Hiihtolomalla Reaktoriin

Suomen suurin nuorisotalo, Reaktori, avaa jälleen ovensa Kaapelitehtaalla hiihtolomaviikolla 23.–27.2.2010. Jo useampana vuonna järjestettyyn nuorisotapahtumaan odotetaan tänä vuonna jälleen tuhansia helsinkiläisiä viettämään hiihtolomaa. Vuonna 2008 Reaktori keräsi 13.000 nuorta kävijää Kaapelitehtaalle.

 

Merikaapelihalli ja sen parvi on jaettu useampaan osastoon. Reaktorista löytyy mm. avoin nuorisotalo, disco, RC-autorata, visuaalisen taiteen osasto, järjestö-, seikkailu- ja liikuntaosasto, Alepan kontti, kahvila, musacorner, KesäDösä ja esiintymislava.

 

Tänä vuonna Reaktori tarjoaa uutena mm. mahdollisuuden kokeilla RC-autojen ajamista sekä omakuvan tekoa. Omakuvassa pukeudutaan roolivaatteisiin, maskeerataan ja kuvautetaan itsensä Green Screen -kangasta vasten. Näin ollen rooliminästään voi saada kuvan vaikka Eiffel-tornin juurelle. Tänä vuonna Reaktorissa panostetaan myös tyttöihin: tytöille on varattu oma tila, jossa voi kokeilla mm. meikkausta, kauneudenhoitojuttuja ja kampauksien tekoa ammattilaisten opastuksella. Reaktorissa voi kaataa myös hallituksen Mölkyssä tai suorittaa kondomiajokortin.

 

Tapahtumassa on vapaassa käytössä biljardipöytiä, konsolipelipisteitä, nettikoneita, lautapelejä ja lehtiä. Tapahtumassa voi pelata pingistä, pöytäfudista, ilmakiekkoa tai SingStaria sekä osallistua Guitar Hero -turnaukseen. Tytöille on varattu oma tila, jossa voi kokeilla mm. meikkausta, kauneudenhoitojuttuja ja kampauksien tekoa ammattilaisten opastuksella Reaktorissa voi viettää aikaa kiipeilypisteissä ja skeittiareenalla,  koripallo-, fudis- ja sählyturnauksissa. Mukana menossa ovat HIFK:n lätkäpelaajat, jotka voi haastaa pöytälätkäturnaukseen. Purtavaa ja juotavaa voi käydä hakemassa nuorten kahvilasta tai Alepan kontista.

 

Reaktori on myös oikea paikka hakea infoa kesätöistä tai nuorten projektiavustuksista.  Kesällä Helsingin katuja kruisaileva KesäDösä on paikalla – mukaan oma kirjastokortti kirjojen lainausta varten. Tapahtumapaikalla on myös ennakkojaossa Kesäpassi, Helsingin nuorille suunnattu kesäesite, josta löytyvät kesän leirit ja kurssit. Järjestöosastolla luvassa on mm. kasvomaalausta, rinkanpakkauskilpailu ja kullanhuuhdonta. Merikaapelihallista löytyy myös esiintymislava, jossa tarjolla on päivittäin vaihtuvat musiikkigenret hip hopista J-rockiin, poliittinen paneelikeskustelu, ilmastopaneeli ja lelukoira Match Show sekä vierailijoita Nuppu Stenroosista Signmarkiin.

 

Tapahtuma huipentuu lauantai-iltana discoon. Esiintyjinä ovat Redrama ja Beatwarriors. 14–17-vuotiaiden discon pääsymaksu on 4 euroa. Ennakkolippuja myydään Reaktorin infosta. Nuorten Media lähettää tunnelmia Reaktorista suorana netissä osoitteessa www.hattu.net sekä tv.ssä, Welhon kaapeliverkossa, kaapelikanava DinaTV:llä. Nuoria toivotaan mukaan toimitukseen. Aiempaa kokemusta ei tarvitse olla.  Ilmoittautuminen tapahtuu Reaktorin sivuilla.

 

Reaktorissa esitellään helsinkiläinen nuorisotyö ja tehdään tutuksi ne kymmenet nuorisotalot, nuorisotoimipaikat sekä sadat harrasteet, joita Helsingin kaupunki ja helsinkiläiset nuorisojärjestöt tarjoavat lapsille ja nuorille. Kaapelitehdas on viiden päivän ajan nuorten tila, jossa voi viettää lomaa liikkuen, seikkailen, taiteillen tai vain oleillen.

Reaktorin järjestää Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskus yhteistyökumppaninsa HOK-Elannon, sekä helsinkiläisten nuorisojärjestöjen, liikuntaviraston, kaupunginkirjaston ja rakennusviraston kanssa.

 

Reaktori on auki tiistaista perjantaihin klo 12–19 sekä lauantaina klo 12–17. Poikkeuksena on avoin nuorisotalo, joka on auki tiistaista torstaihin klo 21 asti ja perjantaina aina klo 23:een.  Tapahtuman disco on lauantaina klo 19–23 (ovet auki klo 18).