Koillis Seura ry

 

Perustietoa Koillis Seurasta

Koillis Seura on kaupunginosayhdistys, jonka alueemme asukkaat perustivat 31.3.1998 Suurmetsä-Jakomäki ry nimisenä. Seuran nimi muutettiin 2014 Koillis Seuraksi. Seuran toiminta-alueena ovat Alppikylä, Heikinlaakso,Jakomäki ja Suurmetsä lähiympäristöineen. Seura on virallisesti rekisteröity yhdistys ja kuuluu jäsenenä Helsingin kaupunginosayhdistykset ry Helkaan.
Seuran toiminnan tarkoituksena on kehittää toiminta-alueensa asukkaiden henkistä ja sosiaalista hyvinvointia osallistumalla ja vaikuttamalla kaupunkisuunnitteluun, edistää asukkaiden kotiseututuntemusta, hyvää yhteishenkeä ja asumisviihtyvyyttä.

          Tarkoitustaan seura toteuttaa

· tekemällä aloitteita ja ehdotuksia ja antamalla lausuntoja asuinaluetta koskevista asioista
· toimimalla ponnekkaasti estääkseen alueen palveluiden heikentymisen
· järjestämällä kokouksia ja keskustelutilaisuuksia asukkaista kiinnostavista asioista
· järjestämällä harrastustoimintaa, kuten esitelmätilaisuuksia, kirjailijailtoja, tutustumisretkiä, liikuntatilaisuuksia, ohjelmallisia yleisötapahtumia ja jouluna myyjäiset.
Seuran käytännön toiminnasta vastaa hallitus, johon kuuluu puheenjohtaja sekä kahdeksan varsinaista ja kaksi varajäsentä. Hallituksen valitsevat jäsenet vuosittain pidettävässä seuran vuosikokouksessa, jossa käsitellään myös toimintakertomus, toimintasuunnitelma ja seuran budjettiasiat.
Koillis Seura on perustettu alueen asukkaiden toimesta ja asukkaita varten. Siksi toivotamme kaikki tervetulleiksi mukaan toimintaan. Seuran jäseneksi voivat liittyä yksittäiset henkilöt, yhteisöt ja liikeyritykset. Liittymislomakkeen saat ottamalla yhteyttä seuran puheenjohtajaan, sihteeriin tai jäsenasiainhoitajaan tai voit tulostaa sen suoraan jäsensivulta. Myös seuran tilaisuuksissa olevilta hallituksen jäseniltä voit pyytää lomakkeen. Jäsenhakemukset hyväksyy seuran hallitus.