30. Riukuharju

2
400

Rakennettu 1978–80, yhtenäinen 700 hengen pientaloalue 27 hehtaarin alueella kolmena suurena asunto-osakeyhtiönä. Asukasyhdistys ja useat toimikunnat alkoivat toimia välittömästi. Postinjakelu, bussipysäkki ja päiväkerhot olivat ensimmäisinä asialistalla. Lapsille oli näytelmäkerhoa ja urheilukilpailuja, ja perhepäivähoitopaikkakin löytyi yleensä naapurustosta. Marttayhdistys perustettiin ja Riukuharjun toinen olympiamitalisti, jääratakelkkailija Lahja Hämäläinen piti laulukonsertteja alueen asukkaille. Aluetta on myöhemmin täydennysrakennettu Vitsastien varrelle. Nykyäänkin Riukuharjun yleisilme kertoo mm. säännöllisistä maalaustalkoista.

Konalan korkein paikka on Vitsaspuistossa Espoon rajan tuntumassa 45,3 metriä meren pinnan yläpuolella. Puisto on myös lintujen suosiossa: tyypillisiä lajeja peukaloinen, sirittäjä, laulurastas ja palokärki.

2 KOMMENTIT

 1. Minä asuin Riukuharjulla Riukutien alkupäässä pienkerrostaloissa, jotka valmistuivat 1985 tien kahta puolen!
  Näitä taloja tämä sivusto ei tunne lainkaan; Asunto-oy Riukurinne (0575670-4)
  .

 2. HEI
  Viestisi keväältä löytyi Helkan World-press sivustolta. Ikävä kyllä näiden sivujen päivittäjää ei ole löytynyt ja siksi myös vastaukset jätettyihin viesteihin ovat jääneet sanunnaisiksi. Konaln eri osa-alueita on jonkin varran käsitelty ”Kotikaupunkipolku” monisteessa, niin myös Riukuharjua. Kotikaupunkipolku on tallennettu Konala-Seuran päivittyville kotisivuille: https://www.konala.info.

  Ystävällisin terveisin
  HLe