Konalan ala-aste

0
646

Konalan ala-asteen koulu

Konalan ala-asteen  rehtorina on 1.1.2005 alkaen ollut Riitta Junnila. Ennen häntä rehtorina toimi Marjatta Salonen, jonka virkavapauden aikana rehtoreina toimivat useita vuosia Liisa Lehtonen ja Saija Holopainen. Koulun ensimmäisen rehtorin Anita Seppälän  ansiosta Konalaan saatiin kaksi koulurakennusta.

Kun Riihipellonkuja 2:n koulurakennus vihittiin käyttöön keväällä 1981, sen vieressä jatkoi toimintaansa kaksi parakkirakennusta helpottamassa tilanpuutetta. Koulun päädyssä sijaitsevassa,  nuorisoasiainkeskuksen hallinnoimassa kerhotilassa on koulun oppituntien lisäksi runsaasti päivä- ja iltatoimintaa. Mannerheimin Lastensuojeluliitolla on kerhotilassa ollut koululaisille iltapäivätoimintaa. Iltaisin järjestöt pitävät siellä kokouksiaan, oppilaat harjoittelevat näytelmäkappaleita ja bändit treenaavat musiikkiaan.

Koulun liikuntasalissa järjestetään koulun oppituntien ja juhlien ohella erilaisia yleisötilaisuuksia, esitelmätilaisuuksia ja tiedotustilaisuuksia. Liikuntasali toimii myös vaalihuoneistona. Järjestöillä on salissa iltaisin peli- ja liikuntavuoroja.

Riihipellonkujan koulun pihalla on lukuisia taiteilija Osmo Valtosen värikkäitä metallisia taideteoksia. Siellä on myös konalalaisen arkkitehdin Elina Vesterinen-Sumun eri kivilajeista kokoama taideteos.

Ala-asteen oppilaat yhdessä opettajiensa kanssa järjestivät koululla 20.4.1997  messut, joiden kunniavieraana oli tasavallan presidentti Martti Ahtisaari. Tärkeänä yhteistyökumppanina, neuvonantajana ja ideoijana toimi konalalainen kouluneuvos Esko Toivonen. Messut olivat koulun yrittäjyyskasvatuksen huipentuma. Eija Niinimäki teki yrittäjyyskasvatuksesta raportin Yrittäjyyskasvatusta Konalan ala-asteella. Raportti Konalan ala-asteen yrittäjyysprojektista. Helsingin kaupungin opetusviraston julkaisusarja B10:1997.

Hilatie 1:n koulurakennus vihittiin käyttöön 20.9.1990. Sen suojissa toimivat koulun ensimmäiset ja toiset luokat. Koulun sisäpihalla on taiteilija Antti Nordinin suunnittelema metallinen patsas Flai-flai. Pihalla on myös arkkitehti Elina Vesterinen-Sumun ja oppilaiden yhteistyönä tekemä mosaiikkipylväs. Yhteystiedot osoitteesta http://konala.edu.hel.fi/