PITÄJÄNMÄEN KIRJASTO

0
1068
http://www.helmet.fi/pitajanmaenkirjasto, aukioloajat
 

Pitäjänmäen aseman bussipysäkki lähinnä Jousipolkua (esim. bussit 39, 39B, 51, 360 ja jokerilinja 550 Espooseen).

Pitäjänmäen kirjastoon pääsyä helpottaa portaiden vieressä oleva luiska.

Kirjastossa on useita tietokoneita eripituisiksi käyttöajoiksi. Tietokoneen käyttöön tarvitaan kirjastokortti tunnuslukuineen.  Valokopioita voi ottaa maksullisella valokopiokoneella.

Lapsille on kirjastossa oma, lasten mittojen mukaan suunniteltu luku- ja lainausosasto.

Kirjastossa on hyvin varustettu lukusali.

Näyttelytilassa on vaihtuvia näyttelyjä, ja siellä voi pitää myös kokouksia kirjaston aukioloaikoina. Henkilökunta kertoo tilamaksuista. Näyttelysalin voi sulkea liukuovella.

Pitäjänmäen kirjaston näyttelytilassa on tavallisesti esillä alueen kaavoitusta koskevia tiedotteita, piirustuksia, karttoja ja valokuvia, siellä pidetään tarvittaessa myös aluearkkitehdin tiedotustilaisuuksia.    

Kirjaston lasivitriineihin voi  järjestää pienimuotoisia näyttelyjä varsinaisen näyttelysalin tilojen lisäksi. Vitriineissä näyttelyesineet ovat hyvin suojassa ja näkyvissä.

Kirjaston sisääntuloaulan oikealla puolella on hylly, jonne voi viedä omia kirjojaan kiertoon. Kirjastossa on myös erilaisia ilmoitustauluja, yksi niistä on tarkoitettu asiakkaiden käyttöön, yksi yhdistysten käyttöön. Ulko-oven vieressä olevaa taulua hoitaa kirjaston henkilökunta.

Pitäjänmäen kirjastorakennuksen toisella puolella toimii nuorisotalo.

Kirjaston välittömässä läheisyydessä on myös Pitäjänmäen yläasteen rakennus

Kirjasto on Pitäjänmäellä osoitteessa Jousipolku 1. Puhelin 310 85 037, sähköposti pitajanmaen_kirjasto@hel.fi . Kirjastonjohtaja on Helena Ohene Menu.