Konalan Asukastila on avautunut

0
100

Konalan Asukastilan syksyn ohjelma

Maanantaisin: klo 14-16 Seurakunnan toimintaa

Tiistaisin: klo 14-16 lapsiperheiden toimintaa, srk

               Klo 18-20 kirjallisuuspiiri 13.10, 3.11, 1.12

Keskiviikkoisin: klo 11-12.30 työväenopiston kulttuuriluennot: 25.9, 23.10, 6.11, 20.11, 4.12

        Klo 14-16 kohtaamisia, srk

        Klo 16-18 avoimet ovet, Konala-Seura

Torstaisin: klo 10-12 monikulttuurinen perhekahvila, Uudenmaan MLL

               Klo 14-16 diakonian päivystys

               Klo 16-18 koululaisten avoimet ovet, srk

               Klo 19-20 Konala-Seuran keppijumppa

Perjantaisin: klo 10-12 perhekerho, srk

Lauantaisin: klo 10-11.00 Pilates 1 , klo 11.15-12.15 Pilates 2, Konala-Seura 

5.10 klo 16-18 Oma Stadi-ideointi, Stadiluotsi Silja Lindblad

2.11 klo 18-20 Konala-Seuran syyskokous

Konala Asukastilan avajaiset

Konala Asukastilan avajaisia vietettiin lauantaina 22. päivä elokuuta 2020 iloisissa tunnelmissa. Avajaisnauhan leikkasi Konala-Seuran puheenjohtaja Maritta Hyvärinen. Nauhaa pääsivät sen jälkeen leikkaamaan Konalan Asukastilan toteutumiseen vaikuttaneet kaupunginvaltuutettu Seija Muurinen ja stadiluotsi Silja LIndblad. 

Nauhan leikkaus ja puheita

Nauhan leikkaamisen jälkeen Maritta Hyvärinen kertoi puheessaan Konalan Asukastilan pitkästä odotuksesta ja vuosien ponnisteluista ylä- ja alamäkineen mutta ennen kaikkea peräänantamattomasta työstä, jota lukuisat konalalaiset ovat tehneet vuosien varrella. Maritta Hyvärinen kiitti  kaikkia, jotka ovat eri tavoin olleet tukemassa ja ohjaamassa asukastilan toteutumisessa. Kaupunginvaltuutettu Seija Muurinen kertoi kaupunginhallituksen asukasosallisuusavustukseen liittyneistä vaiheista ja väännöstä sekä kaupungin periaatteesta aloitetun toiminnan jatkuvuuden takaamiseksi. Stadiluotsi Silja Lindblad muisteli, miten oli uran alkuvaiheista v 2018 lähtien ollut mukana aktiivisen Konala-Seuran ponnisteluja tsemppaamassa asukastilan saamiseksi. Pastori Jukka Vanne kertoi puheessaan, miten tärkeää seurakunnalle on saada myös Konalaan toimitilat, onhan Konala osa Pitäjänmäen seurakuntaa. 

Ei juhlaa ilman kahvia ja täytekakkua

Pöydät oli aseteltu väljästi turvavälejä noudattaen, siihen tila suo erinomaiset mahdollisuudet. Konala-Seuran hallituksen jäsenet ja seurakunnan työntekiät huolehtivat pöytiintarjoilusta. Kakkukahvit tilaisuudessa tarjosi K-Supermarket kauppias Pauli Jaakola, joka puheessaan myös toivotti asukastilalle menestystä. Konala-Seura on vuosien ajan saanut tukea K-kauppiaaltamme ja se on ollut ensiarvoisen tärkeää. 

Musiikkia, ständejä, onnenpyörän pyöritystä

Musiikista vastasi muusikko Jyrki Myllylä sähköpianollaan tuoden tilaisuuteen mukavan tunnelman. 

Lulu Nenonen oli ystävällisesti lainannut onnenpyöräänsä, joka pyörikin ahkerasti. Palkintoja riitti kaikille. Tilaisuudessa oli MLL:n, seurakunnan ja Konala-Seuran ständit, joilla pääsi tutustumaan etenkin asukastilassa olevaan toimintaan.  Konala-Seuran keppijumppa alkaa torstaina 3.9.2020 klo 19.00.

Väkeä oli ja lisää tulossa

Avajaisissa oli noin 200 vierasta sopivasti kolme tunnin ajalle jakautuen. Vieraat olivat iloisesti yllättyneitä tilojen avaruudesta ja siisteydesta. Konala-Seuran hallitus oli vielä puhaltanut (kompressorilla) suuren määrän ilmapalloja katosta riippumaan, tosin osa niistä paukahteli omia aikojaan. Ilmapallot kuitenkin kevensivät tunnelmaa sopivasti. Monet kyselivätkin tilaa erilaisiin käyttötarkoituksiin. Kaksi melkoisen tunnettua kuoroakin olisi halunnut päästä harjoittelemaan tiloihin, mutta tarjolla oli enää viikonloppuaikoja, arki-illat on jo varattu.

Useat kutsuvieraista olivat estyneitä saapumaan tilaisuuteen, mutta heille tullaan myöhemmin järjestämään mahdollisuus tutustua tiloihin ja toimintaan. 

Konalan Asukastila – kaikkien levähdyspaikka

Konalan Asukastilan toiminta pääsee nyt täyteen vauhtiin. Ohjelmaa on kaikenikäisille ja eri asioista kiinnostuneille, liikuntaa, ilmaisutaitoa, kirjallisuutta, tietotekniikkaa, kulttuuria, pelejä, luentoja, keskustelua, tukea. Konalan Asukastila on avannut ovensa kaikille ja toivottaa kaikki tervetulleeksi toimintaan mukaan omien kykyjensä ja tilanteensa mukaan. Lähde liikkeelle – ota suunnaksi Konalan Asukastila!

Asukastilan Ohjelma ja ajankohtaista tietoa löytyy myös Ristikon sivuilta:

www.kauppakeskusristikko.fi