Konalan kirkko

0
779

Konalan kirkkorakennuksen alullepanija on kirkkoherra Toivo Seppälä. Ennen oman kirkon saamista seurakunta toimi Vähäntuvantie 11:n kerrostalon alakerrassa. Kirkkoherra Seppälä halusi, että seurakunta olisi mukana myös konalalaisten arjessa. Toive toteutui, kun Konalan kirkko rakennettiin.  Kirkon on suunnitellut arkkitehti Heikki Castrén. Sen vihki käyttöön piispa Aimo T. Nikolainen 14.10.1973.

Konalan kirkko sijaitsee melko huomaamattomana Konalantien, Vanhan Hämeenkyläntien ja Kyntäjäntien risteyksessä. Muunneltavien tilojen ansiosta kirkkoon mahtuu kerralla lähes parisataa henkeä. Talossa on lasten päiväkerhotilat sekä varhaisnuorten kerhotoimintaa.  Kirkon osoite on Kyntäjäntie 4. Konalan kirkon puhelin on 09 2340 563.

Tilojen monipuolisuuden ansiosta on mahdollista järjestää kirkollisten tilaisuuksien ja tapaamisten lisäksi kokouksia, juhlia ja myyjäisiä. Konalan Marttakerho kokoontuu Konalan kirkossa ja pitää myös perinteiset myyjäisensä siellä. Kevääseen 2010 asti myös Pitäjänmäen Eläkkeensaajat pitivät kirkossa kokouksiaan, siirtyen sittemmin Pitäjänmäen kirkkoon.  Kirkon ekoryhmä on järjestänyt useita suosittuja tavaroiden kierrätystapahtumia, joissa tavarat vaihtavat omistajaa korvauksetta. Myös MLL:n Konalan osasto on järjestänyt kirpputoreja kirkon pihassa, viimeksi 22.4.2006.

Jouluaikaan kirkossa kaikuvat yhteisesti lauletut kauneimmat joululaulut.

Pitäjänmäen seurakunnan kotisivut www.helsinginseurakunnat.fi/pitajanmaki