Blogi

0
37

 

2016-03-06

Konala-seuran toiminta – asukasyhdistystoimintaa kaikille

Toiminta asukasyhdistyksessä on vapaaehtoistyötä oman asuinalueen ja naapuruston parhaaksi. Sen kautta voi myös löytää aivan uuden näkökulman omaan kotiympäristöönsä ja asuinalueeseensa.

Itse lähdin mukaan Konala-Seuran toimintaan muutama vuosi sitten vaikka olen asunut Konalassa jo vuodesta 1989 – siis vuosikymmeniä. Toimintaan lähdin siksi, että minua kiinnosti asuinympäristöni  Konala. Naapurustostani löytyy vastikään muuttaneita ja toisaalta toisen ja kolmannen polven konalalaisia. Heidän vanhempansa olivat rakentaneet talonsa Konalan pelloille 1950-luvulla, jolloin alueella ei vielä ollut edes kunnon teitä.  

Minäkin olen ehtinyt nähdä suuren muutoksen ulottuvan läheskotipihalleni asti, kun poikieni leikkipaikkana olleet seikkailupellot  on rakennettu täyteen kerrostaloja. Uusi tie vie Leppävaaraan – se alue vasta onkin muuttunut. Aiemmin siellä oli vain Maxi-market. Olemme saaneet myös oman kauppakeskuksen Ristikon, josta olisi tuskin osannut haaveilla 80-luvulla.

Asukkaiden kannalta on tärkeää, että heitä kuullaan muutoksia tehtäessä ja asuinaluetta suunniteltaessa ja rakennettaessa. On tärkeää, että asukkaat tuntevat oman alueensa ja naapurustonsa. Silloin alueen siisteys ja turvallisuus saa aivan uuden ulottuvuuden. Jokainen meistä haluaa pitää huolta omastaan ja etsii asuinalueensa parasta. Meistä kaikista on paljon mukavampi asua alueella, joka tuntuu tutulta ja turvalliselta. Se on myös tärkeää myös meidän lapsillemme ja heidän kavereilleen.

Konala-Seurassa toimiessa pääsee omalta osaltaan vaikuttamaan ja ottamaan kantaa oman alueen asioihin ja samalla tutustuu asukkaisiin – me olemme erilaisia, mutta meitä yhdistää asuminen Konalassa ja oman alueen hyväksi toiminen, yhteiset tapahtumat ja kiinnostus alueemme tulevaisuuden rakentamiseen.Toimiessaan oman alueensa hyväksi, saattaa huomata monessa kohdin, että ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan. Konalasta voi löytyä hyvä ravintola ja kävelyetäisyydellä on kauppoja, joissa onkin yllättävän hyvä valikoima. Kotipihalta  voi löytää uskomattoman kauniita maisemiakin. Sen huomasin eräänä helmikuisena iltana, kun katsoin keittiön ikkunasta auringonlaskua.

Tule sinäkin mukaan asukasyhdistystoimintaan, jokaisen panos on tärkeä.

Maritta Hyvärinen

puheenjohtaja

Konala-Seura

 

 

 

 

VASTAA

Lisää kommentti!
Kirjoita tähän nimesi