Siivoustalkoot 1.4.-2.6. Lähde mukaan

0
0

Hei,

löytyykö kiinnostusta lähteä oman asuinympäristön siivoustalkoisiin. Aikaisempina vuosina Konala-Seuran hallituksen ulkopuolisia osallistujia ei ole näkynyt! Järjestämme talkoot, jos saamme ilmoittautuneita riittävästi. Toki voi omallakin porukalla lähteä mukaan. Ks tarkemmin ao teksti.

Minulle voi ilmoittautua!

Kevätterveisin

Maritta Hyvärinen

Konala-Seuran pj

maritta.hyvarinen@gmail.com

TERVETULOA SIIVOUSTALKOISIIN1.4. – 2.6.202 Kevätsiivoustalkoita järjestetään jälleen koko pääkaupunkiseudun voimin. Helsinki-läisten talkoot järjestetään jo 36. kerran! Helsingin kaupungin tukemia talkoita saajärjestää kuka vain. Talkoissa siivotaanyleisiä alueita, kuten metsiköitä, puistoja,tien pientareita ja rantoja. Yksityiset tontit ja piha-alueet eivät kuulu talkoiden piiriin.Vuonna 2018 talkoisiin osallistui yli 22 500 aktiivista kansalaista ja talkoita oli 168kpl! Tule sinäkin mukaan siivoamaan yhdessä lähiympäristö kesäkuntoon!ILMOITTAUTUMINENTalkoita voi järjestää1.4. – 2.6.2020.Talkoot ilmoitetaan18.3. alkaen kaupunkiympäristön asia-kaspalveluun arkisin mato klo 8.1516 ja pe klo 1015,puh. 09 310 22111 tai os. Sörnäistenkatu 1.Talkoot pitää ilmoittaa viimeistään viikkoa ennen talkooajankohtaa. Ilmoittautumisen yhtey-dessä saat yhteystiedot talkooyhdyshenkilölle, joka huolehtii paikalle siivousvälineet sekä kerättyjen roskien pois noutamisen. Jos talkoopäivä on viikonloppu tai arkipyhä, välineet toimitetaan edel-lisen arkena ja noudetaan talkoiden jälkeisenä arkena.Mikäli siivoustalkoita halutaan järjestää muulloin kuin talkooaikana, ota yhteyttä vapaaehtoistyönkoordinaattoriin (yhteystiedot alla).

TÄRKEÄ TIETÄÄ Talkoissa kerätään pois vain luontoon kuulumatonta roskaa,ei eloperäistä ainesta kuten lehtiäja risuja. Talkoolaiset saavat käyttöönsä roskapihtejä sekä roskasäkkejä, joita on tarjolla 30 litransangallisia pusseja ja 75 litran isoja säkkejä. Hanskoja ei ole tarjolla. Jos talkoolaiset haluavat ha-ravoida, siitä sovitaan alueenne talkooyhdyshenkilön kanssa. Helsingin kaupungin alueita hoitavaviherurakoitsija lainaa välineet ja noutaa pois täydet säkit ja muut jätteet talkootapahtuman jälkeen.Siirtolavoja tuodaan paikalle vain suuriin talkoisiin ja niiden toimittamisen päättää alueellinen talkooyhdyshenkilö.Roskat kerätään yhteen ennalta sovittuun paikkaan, josta ne noudetaanpois.Roskia kerätessäsi on varottava niiden joukossa olevia teräviä esineitä kuten lasinsirpaleita jahuumeneuloja. Lehti- tai roskakasoja ei tule kosketella käsin. Poimi roskat aina pihdeillä. Neuloja eisaa laittaa suojaamattomina roska-astioihin tai roskapusseihin, jotta ne eivät pistä ketään säkkejäkerätessä. Neulat kannattaa joko kerätä suljettavaan, tiiviiseen astiaan (esim. korkillinen pullo),jonka voi sitten laittaa sekajätteeseen, tai kerätä erilleen ja ilmoittaa niistä talkooyhdyshenkilölle.Jos neuloja löytyy runsaasti, kannattaa ne jättää paikoilleen ja ilmoittaa niistä talkooyhdyshenkilöl-le.Hiekkaa ei saa laittaa säkkeihin! Mikäli jollain alueella on runsaasti hiekoitussepeliä, sen keräämisestä tulee sopia erikseen alueen talkooyhdyshenkilön kanssa.

VASTAA

Lisää kommentti!
Kirjoita tähän nimesi