Taksit, bussit, palvelulinja, A-juna, bussikatoksiin kohdistunut ILKIVALTA

0
708

Konalankin bussikatoksiin kohdistuu silloin tällöin ilkivaltaa:

aikatauluja ja karttoja töhritään, laseja rikotaan, jolloin niistä syntyy runsaasti vaarallisen teräviä lasinsiruja. Lasinsirut leviävät nopeasti myös jalkakäytäville ja ajoradalle aiheuttaen monenlaista vahinkoa. JCDecaux Finland Oy huoltaa myös bussipysäkkien katoksia, ilmainen puhelinnumero ilkivallasta ilmoittamiseen on

0800 900 900 jonka ilmoitetaan toimivan 24 h / vrk. Jokaisella on nykyään

kännykkä, joten ilmoitus on helppo  tehdä heti kun huomaa vahingon. Näin säästytään enemmiltä vahingoilta niin jalankulkijoille, autoille kuin kotieläimillekin.

Riihipellontiellä on taksitolppa, jonka suora puhelinnumero on 0100 6273. Taksin voi tilata myös tilauskeskuksesta 0100 0700.

Konalan läpi liikennöivät bussit 39, 39B (teollisuusalue) ja 51. Bussilinja 39:n reitti piteni 13.8.12 Helsingin Malminkartanosta Vantaan Martinlaaksoon. Bussin reitti muuttui kulkemaan Munkkivuoren läpi. Ma-pe ruuhka-aikoina kulkee myös espoolainen seutulinjabussi 360 Vanhalta Hämeenkyläntieltä Konalantielle, Pitäjänmäentielle ja Mannerheimintietä pitkin Elielin aukiolle. Näillä busseilla pääsee Pitäjänmäelle, josta on aamuisin ja iltapäivisin A-junayhteys Helsinkiin ja Leppävaaraan kymmenen minuutin välein, klo  9-10 neljä kertaa tunnissa, klo 10-14 kolme kertaa tunnissa, klo 15-17 taas 10 minuutin välein. Bussi 51 ei liikennöi sunnuntaisin.

Pitäjänmäellä on myös Jokeri-liittymän pysäkit: bussi 550 vie Itäkeskukseen saakka, reitin toisessa päässä Westendinasemalle. Vihdintien pysäkeiltä on mahdollisuus käyttää Espoon ja Vantaan busseja sekä Helsingin liikennelaitoksen linjaa nro 45.  Konalantietä pitkin kulkee palvelulinjan Jouko-bussi J37,  jolla pääsee esimerkiksi Kotikallion ja Kannelmäen palveluja käyttämään. Jouko-bussi kulkee tunnin välein.

Kehätie I:n sillan kupeessa on Konalantien kohdalla linja-autopysäkit Espooseen meneville ja Espoosta tuleville busseille.

Linjahaku http://aikataulut.reittiopas.fi/pysakit/fi/

Reittiopas http://www.reittiopas.fi/

Valtakunnallinen reittihaku http://www.matka.fi/fi/