Webbutställningar

Hundra års fotografier

Kottby-Sällskapets fotoarbetsgrupp har för Kottbys hundraårsjubileum sammanställt en serie fotoutställningar som presenterar Kottby och dess utveckling under hundra år. Större delen av fotografierna har donerats av personer som bor eller har bott i Kottby. Några fotografier har ställts till vårt förfogande av Helsingfors stadsmuseum och Idrottsmuseet.

Helsingfors stad och Kottby-Sällskapet har stött vårt arbete. Yrkesutbildningsinstitutet Stadin ammatti- ja aikuisopisto har stått för grafisk utformning och utskrift av fototavlorna. Vårt varma tack till dem som ställt fotografierna till vårt förfogande, som upplåtit sina utrymmen för utställningarna och som ekonomiskt stött oss. Tack vare stadens stöd är ytterligare en utställning under arbete.

Utställningarna har som fototavlor visats på Restaurang Käpy-Grilli, serviceboendet Käpyrinne och Kottby bibliotek. Nu kan de ses på webben som bildspel (länkar nedan).

© Kommersiell användning av materialet är förbjudet.

Kottby-Sällskapets fotoarbetsgrupp (Martti Humppila, Eero Isotalo, Toivo Koivisto och Kalevi Vuorento)

Byggandet av Trä-Kottby (texterna på finska)

Kottbys fäder och deras ”barn” (texterna på finska)

Olympiaden i Kottby (texterna på finska)

Inkvarteringen ’Roddaren’ (texterna på finska)

 


Kottby och Kottby-Sällskapet

JS Suomi skapade inför Kottbys 100-årsjubileum en presentation av Kottby och Kottby-Sällskapet, i WebView-format. Efter att gratisperioden för denna presentation utgått har föreningen med JS Suomis lov redigerat presentationen och publicerar den nedan i .pdf-format.

Webbpresentation av Kottby och Kottby-Sällskapet (endast på finska)