KAUPUNGINVALTUUTETTUJA SUUNNISTAMASSA LEHTISAARESSA

0
288

Kaupunginvaltuutetuilla 24.8. järjestettyä suunnistusta suosi aurinkoinen ja lämmin sää. Onneksi myös tuuleton, sillä Pekkaniskan kahden nosturin väliin 16 metrin korkeuteen viritetty kerrostaloa kuvaava lakana ei olisi myrskysäätä kestänyt…  

Lehtisaari-seura oli kutsunut Helsingin kaupunginvaltuutetut tutustumaan Lehtisaareen ja kaupunkisuunnitteluviraston asemakaavasuunnitelmiin, sellaisina kuin ne toteutuessaan tulevat maastossa näkymään. Nostureiden väliin viritetty kerrostalo kuvasi suunniteltujen kerrostalojen korkeutta, ja niiden ääriviivat oli kalkittu urheilukentälle näkyviin. Monille asukkaille selvisi vasta tässä vaiheessa, miten massiivista suunniteltu rakentaminen todellakin olisi. Suunnitellut kerrostalot ulottuvat urheilukentän yli pitkälle rantapuistoon.

Alueen asukkaita oli paikalla 130. Kaikki kaupunginvaltuutetut ja kaupunkisuunnittelulautakunnan jäsenet oli kutsuttu tilaisuuteen, mutta paikalla olivat kauniista säästä huolimatta vain kokoomuksen valtuutetut Arja Karhuvaara, Pauli Leppä-aho, Annukka Mickelsson, Sanna Perkiö ja Irmeli Walldén-Paulig sekä kaupunkisuunnittelulautakunnan jäsen Elina Palmroth-Leino. Päättäjät ja asukkaat osallistuivat yhdessä kierrokselle asemakaava-alueella. Kierroksen jälkeen pitämissään puheenvuoroissa valtuutetut yhtyivät saarelaisten näkemykseen siitä, että Lehtisaaren rakentamisessa pitää pyrkiä tasokkaisiin ratkaisuihin, ja massiivisia kerrostalomassoja kummasteltiin.

Paikalla olleet kaupunkisuunnitteluviraston edustajat kertoivat, että konsulttisuunnittelu on alkamassa ja että Lehtisaaren asemakaava-asia tulee kaupunkisuunnittelulautakuntaan keväällä.

(Kuva: Mirkka Laukkanen)