Aikuisia vapaaehtoisia kaivataan nuorisotaloille

Viihdytkö nuorten parissa? Kaipaatko elämääsi rentoa sykettä ja haluaisit auttaa ja kannustaa nuoria? Tule silloin mukaan vapaaehtoiseksi nuorisotalolle. Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskus ja Helsingin Sanomat rekrytoivat nyt aikuisia vapaaehtoisia mukaan nuorisotalojen toimintaan.

 

Vapaaehtoisena työskentelet omien resurssiesi ja mahdollisuuksiesi mukaan – silloin kun sinulle sopii. Voit valita millä nuorisotalolla haluat työskennellä ja mitä työtehtäviä haluat tehdä. Tärkeintä vapaaehtoiselle on halu olla mukana nuorten vapaa-ajassa.

Mukaan vapaaehtoiseksi pääset käymällä maksuttoman koulutuksen ja suorittamalla työharjoittelun haluamassasi nuorisotalossa. Syksyn koulutus järjestetään Roihuvuoren nuorisotalolla, 3.-4.10. klo 12–18. Koulutuksessa käsitellään mm. nuorten kohtaamista, vapaaehtoisen oikeuksia ja velvollisuuksia ja nuorten elämää.

Vapaaehtoisen aikuisen tarkoitus on olla läsnä nuoren arjessa, luotettavana aikuisena. Järjestysvastuu illoista on aina nuorisotyöntekijällä. Viikonloppujen illat suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä nuorten kanssa. Esimerkkinä vapaaehtoisen illasta voi olla: bändi- tai teemaillan järjestäminen, nuorten kanssa puuhasteleminen ja pelaaminen tai vain nuorten kanssa oleminen, jutteleminen ja tukena toimiminen.

Ilmoittaudu mukaan  25.9. mennessä ottamalla yhteyttä vapaaehtoiskoordinaattori Soili Voipioon. Soili antaa myös lisätietoja toiminnasta.

Soili Voipiolta: p. 040 716 0957 tai sähköpostilla soili.voipio[at]hel.fi