Andy Warhol -luento Malmitalolla pe 15.10.

VTM Irja-Liisa Unkuri luennoi lokakuun Kino Kaiku -luennossa perjantaina 15.10.2010 klo 18:00 otsikolla "Andy Warhol – Cinderellan ja Draculan ruumiillistuma". VAPAA PÄÄSY!

Ilmainen elokuvaklubi Kino Kaiku on toiminut kulttuurikeskus Malmitalolla jo vuodesta 2008. Tapaamisia on kolmesti kuukaudessa, aina klo 18. Kino Kaiku on KAiKU – Kansainvälisen kulttuurin seura ry:n ja Helsingin Kulttuurikeskuksen yhteistuotantoa. Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy.

http://www.kinokaiku.com  

Yhdysvaltalainen kuvataiteilija Andy Warholin (1928-1987) elämä menestyvästä mainosgraafikosta juhlituksi poptaiteilijaksi sekä undergraound-elokuvantekijästä camp-henkiseksi seurapiiridandyksi on yksi kertomus amerikkalaisen unelman toteutumisesta.Warhol kyseenalaisti modernistisen käsityksen taiteen kahtiajaosta korkeaan ja matalaan – hän kyseenalaisti koko taideteoksen aitous-käsitteen.

 Elokuvissa käytetyt kuvauskohteet ovat kuvataiteesta tunnistettuja: supertähdet ja arkielämä. Luennolla käsitellään Warholin silkkipainotekniikalla toteutettua kuvataidetta ja kokeellisia elokuvia. Warholin filmit ovat hänen elokuvallista poptaidettaan.