Ohukainen ja Paksukainen -lyhäreitä 16mm filmiltä

Malmitalon elokuvaklubi Kino Kaiku esittää Laurel & Hardy -koomikkoduon viisi lyhytelokuvaa 16mm filmiltä, torstaina 14.3.2013 klo 18. Vapaa pääsy! Teokset:

VANGIT (Hilut kintuissa / The Hoose-Gow) 1929, 18min

Stan ja Ollie ovat vankeja. Karkausyrityksen jälkeen he joutuvat työleirille, jota kuvernööri saapuu tarkastamaan. Pojat sähläävät kuvernöörin auton kanssa ja puhkaisevat sen jäähdyttäjän. Vuodon tukkiakseen he laittavat jäähdyttäjään riisiä, joka puuroutuu. Elokuva päättyy hurjaan puurosotaan.

OTTELU (Laurel ja Hardy merimiehinä / Any Old Port!) 1932, 20min

Kaverukset ovat satamaan saapuneita valaanpyytäjiä. Majatalossa he joutuvat pelastamaan palvelustytön lemmenkipeän omistajan käsistä. He kohtaavat raivostuneen majatalon isännän uudelleen nyrkkeilykehässä, mutta Stan suorittaa kaikkien ihmeeksi tyrmäyksen.

JUHLIJAT (Blotto) 1930, 22min

Ohukainen ja Paksukainen sopivat puhelimessa juhlimaan lähtemisestä. Puhelun kuulevat myös heidän vaimonsa, jotka antavat oman ”lisä- värinsä” juhlimiselle.

KATUSOITTAJAT (Below Zero) 1930, 20min

Ohukainen ja Paksukainen ovat katusoittajia. He nauravat toisen vahingolle, mutta hymy hyytyy: lumipallot alkavat lennellä ja heidän soittimensa rikkoutuvat.

RAKENNUSTYÖLÄISET (Busy Bodies) 1933, 18min

Ystävät ovat rakennuksella töissä. He joutuvat kommelluksesta toiseen.