Salpa -elokuvan ennakkonäytös Malmitalolla

Malmitalon elokuvaklubi Kino Kaiku järjestää kaikille avoimen ennakkonäytöksen uudesta Salpa -elokuvasta tostaina 7.11.2013 klo 18. Leffa pääsee Finnkinon levitykseen ja se saa ensi-iltansa Lapsen oikeuksien päivänä 20.11.2013.

Elokuvan on ohjannut suomalainen Irakin kurditaustainen Zagros Manuchar. Alkukuvana nähdään ohjaajan kaksi aikaisempaa lyhytelokuvaa, esikoistyö Näkökulma vuodelta 2007 sekä Vielä tämän hetken vuodelta 2009. Vapaa pääsy!

http://www.kinokaiku.com

http://www.facebook.com/kinokaiku

KINO KAIKU ESITTÄÄ: ZAGROS MANUCHAR RETROSPEKTIIVI

Torstaina 7.11.2013 klo 18, osoite Ala-Malmin tori 1

SALPA / ohjaus Zagros Manuchar (2013) 107min K-12, DCP

Salpa on kertomus nuoren puhevikaisen pojan yksinäisyydestä, rakastetuksi tulemisen välttämättömyydestä ja kaipuusta tulla nähdyksi. Kotiopetukseen joutuva ja vaikeasta änkytyksestä kärsivä Henri (Elis Lindfors) elää elämässään vaihetta, joka tulee määrittämään paljon hänen suhtautumistaan maailmaan ja toisiin ihmisiin. Hän koettaa etsiä lämpöä ja turvaa, mutta hänelle lähin ihminen, isä (Eero Enqvist), ei kykene sitä antamaan. Sietämättömäksi kasvava tilanne pakottaa Henrin pyytämään apua tuntemaltaan hevoskouluttajalta (Elena Leeve).

Unenomainen, kerronnaltaan runoelmaa muistuttava elokuva piirtää muotokuvan nuoresta, elämää hapuilevasta pojasta. Hiljaisuus, pitkät kuvat ja vähäeleisyys synnyttävät maailman, johon katsoja halutaan kutsua. 23-vuotiaan Zagros Manucharin käsikirjoittama ja ohjaama elokuva on ehditty nähdä ennen Suomen ensi-iltaa jo useilla kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla, muun muassa ohjaajan synnyinmaassa Irakissa. Se on esitetty myös Rakkautta & Anarkiaa – festivaalilla. Elokuvan tuottajana on toiminut Mete Sasioglu.

Salpa on ajaton, pohdiskeleva ja toiveikas kuvaus maailmasta, jossa ihminen on toiselle usein vain näennäisesti läsnä.

VIELÄ TÄMÄN HETKEN / ohjaus Zagros Manuchar (2009) 14min, DVD

Kuolemaa ja arvokkuutta käsittelevä lyhytelokuva.

NÄKÖKULMA / ohjaus Zagros Manuchar (2007) 21min, DVD

Lyhytelokuva kertoo tragikoomisin keinoin tarinan väkivallasta, rasismista ja ystävyyssuhteista nuorten maahanmuuttajien keskuudessa. Nuoren somalimiehen kokemalla tappelulla on odottamattomia, kauaskantoisia seurauksia, jotka vaikuttavat syvästi sekä hänen, että hänen läheistensä maailmankuvaan.