Ystävän Risti-konsertti 20.3.

ystävän risti.jpg

Lions Club Helsinki/Pihlajamäki järjestää Pihlajamäen kirkossa palmusunnuntaina 20.3.2016 klo 18:00 Ystävän Risti -konsertin. Konsertti pohjautuu Ilkka Vainion lauluihin ystävyydestä.

 

Keskeisenä on tarina Ilkka Vainion ja Kari Tapion ystävyydestä. Tähän ystävyyteen pohjautuu myös konsertin tunnuslaulu Ystävän risti, jonka on säveltänyt Timo Kiiskinen ja sanoittanut Ilkka Vainio ja Timo Kiiskinen. Näin sen ensimmäinen säkeistö kuuluu:

 

Sä annoit mulle ristin ystävä

mä sitä kannan loppuelämän

lupaan olla luottamuksen arvoinen

ystävyyttämme koskaan petä en

 

Ystävän Risti -illat lähtivät käyntiin muutaman asiasta innostuneen papin aloitteesta. He olivat lukeneet Ilkka Vainion runokirjan ”Siivet musteessa” ja toivoivat kirkkokonsertteja hänen lauluistaan. Ensimmäiset konsertit pidettiin Mäntsälän seurakunnassa 2012 ja Kuopion Kirkkopäivillä kesällä 2013. Tunnetut artistit esittivät konserteissa Vainion lauluja, ja hän itse kertoi esitysten välissä elämästään ja laulujensa tarinoista. Konserteista tuli suuri menestys, ja ne toivat kirkkoihin myös sellaisia kuulijoita, jotka eivät yleensä olleet kirkossa käyneet.

 

Ystävän Risti on elämänmakuinen konsertti, johon on helppo tulla. Laulusta ja kertomuksistani voi saada valoa ja iloa arkeen. Ne sopivat erityisen hyvin myös sellaisille kuulijoille, jotka eivät muutoin kirkoissa käy.

 

Konserttilipun hinta on 18 euroa. Ennakkoon lippuja voi ostaa Pihlajamäen kirkolta ja Kukka Meripihkasta (Pihlajamäen ostoskeskus). Lipunmyynti ovelta alkaa tuntia ennen konsertin alkua. Käteismaksu.

 

Konsertin tuotto käytetään alueen nuorisotyön hyväksi.