Kaupunkisuunnittelu tulevaisuudessa

Vaikka teknologian myötä yhteiskuntamme on muuttunut hurjasti viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana, se ei välttämättä ole näkynyt radikaalisti elinympöäristöissämme ja kaupunkisuunnittelussa.

Puistot Kaupunkikuvassa

Puistolla tarkoitetaan vihreää aluetta, joka sijaitsee kaupungin alueella. Se voi olla avoin tai puoliavoin ja niitä on erityyppisiä riippuen käyttötarkoituksesta ja sijainnista. Puistoalueeksi voidaan kutsua aluetta joka on lähes luonnontilassa olevaa metsäistä puistoa ja joka ei vaadi päivittäisiä huolto- ja hoitotoimenpiteitä, tai ne ovat rakennettuja alueita joissa on paljon hoitoa tarvitsevia kasveja ja kukkaistuksia tai […]

Pyöräilyn edistäminen pääkaupunkiseudulla

Pääkaupunkiseudulla halutaan kehittää pyöräilyä ympärivuotisena liikennemuotona, ja vuodesta 2016 lähtien pääkaupunkiseudulla on voinut nauttia pyöräilystä suuren suosion saaneilla keltaisilla kaupunkipyörillä.

Oulu on pyöräilykaupunki

Oulu on tullut viime aikoina tunnetuksi pyöräilykaupunkina pitkän ja hyvän pyörätieverkkonsa ansiosta. Se kuuluu Suomen pyöräilykuntien verkostoon, joka on kasvava kuntien, valtion, yritysten, järjestöjen ja muiden tahojen välinen yhteistyöverkosto. Sen päätavoitteena on pyöräilyn ja kävelyn lisääminen liikennemuotona ja hyödyllisenä arkiliikuntana, jonka vaikutus näkyy lisääntyneenä hyvinvointina niin yksilöiden elämässäkin kuin yhteiskunnallisella tasolla ja päästöttömänä vaihtoehtona myös […]

Asuminen Tampereella

Etuovi.com kertoo artikkelissaan yksiöiden kalleimman neliövuokran olevan 21.3 euroa neliöltä ja edullisimman eli halvimman alueen neliövuokran olevan 14,7 euroa. Kun taas kaksioiden neliöhinnat liikkuvat noin kymmenen euron ja viidentoista euron välissä. Yksiöt ovat siis selkeästi kalliimpi asumismuotona.

Sijoitus-asunto Tampereelta

Jos lähdetään laskemaan Tampereen asuinkuluja, yhtiövastikkeita ja vuokran korkokuluja sekä vuokratulojen verotusta voidaan helposti todeta asuntosijoittamisen olevan keskusta-alueella kallista puuhaa.

Sijoitusasunto Kasvavasta Kaupungista

Monen unelmana on hankkia tulevaisuuden varalle oma asunto, sijoitus asunnoksi johon mahdollisesti saisi hyvät vuokralaiset pidemmäksi aikaa ja näin ollen kerryttäisi omaisuuttaan tulevan varalle.

Länsimetron Monivivahteikkaat Vaiheet

Helsingin metro laajeni 2017 vuonna Etelä-Espooseen asti. Hanke keräsi paljon huomiota koko maan laajuisesti budjetoinnin pieleen mennessä ja rakennustöiden ongelmiensa takia. Kansa ärähti rakennusurakalle ja menetti hermonsa muun muassa siitä syystä, että työmatkat venähtivät hurjiksi tuhansilla julkisen liikenteen käyttäjillä lukuisien linja-autolinjojen lopetuksen alla.