Tervetuloa Meilahden kaupunginosasivuille!

Meilahti (ruots. Mejlans) on vehreä kaupunginosa Helsingin läntisessä kantakaupungissa. Nämä ovat Meilahden kaupunginosasivut. Sivustoa ylläpitää Meilahti-seura - Sällskapet-Mejlans ry.

Tule mukaan Meilahti-seuran toimintaan!

Meilahti-seuran tarkoituksena on asuinympäristön laadun parantaminen ja ihmisten viihtyvyyden lisääminen, yhteisöllisyyden vahvistaminen sekä paikallisen kulttuurin vaaliminen ja edistäminen.

Meilahti-seuran jäsenenä saat tietoa Meilahden seudun asioista ja pääset tekemään Meilahdesta entistä parempaa asuinpaikkaa.

Matti Pyhtilä: Meilahden pysäkeille uusia käyttäjiä

Paciuksenkadun ja Tukholmankadun risteyksen läheisyyden sairaalarakennusten valmistuessa on HSL suhtautumassa myönteisesti bussipysäkkien perustamiseen alueelle. Päätöstä vauhdittanee lisääntyvä käyttäjämäärä uusien rakennusten ja toiminnan myötä.

Hallitus

Meilahti-seuran asioita hoitaa vuosikokouksen valitsema hallitus, johon kuuluu kalenterivuodeksi kerrallaan valittu puheenjohtaja ja kolmesta kuuteen (3 – 6) muuta jäsentä. Hallituksen jäsenten toimikausi on vuosikokousten välinen aika.

Meilahti-seuran vuosikokous 2024

Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous järjestetään torstaina 14.3.2024 klo 18.00 Ravintola Mullikassa Meilahdessa, osoitteessa Mannerheimintie 130. Kokouksessa käsitellään vuoden 2023 toimintakertomus ja tilinpäätös, dokumentit nähtävissä kokouksessa. Kaikki Meilahti-seuran jäsenet ovat tervetulleita mukaan! Kokouksessa kahvitarjoilu.

Edullinen tapahtumasähkö Valpurinpuistossa

Valpurinpuisto kunnostettiin taannoisen OmaStadi -hankkeen myötä ja hankkeen puitteissa saimme puistoon myös oman tapahtumasähköpisteen!  Valpparin oma sähköpollari asennettiin viimein loppukesästä ja se koeajettiin ensimmäisen kerran Meilahti-päivässä. Nyt onkin mahdollista saada sähköä pienempiin ja isompiin tapahtumiin edullisesti alkaen hintaan 5 €  / 12 h. Lue lisää ja ota yhteyttä!

OmaStadi 2024 äänestys

Kivoja ehdotuksia on taas edennyt OmaStadi - äänestykseen! Tämän kierroksen äänestyksessä voit antaa äänesi viidelle eri valitsemasi alueen ehdotukselle hankkeen budjetista riippumatta. Oheisessa listauksessa osa Meilahden ja lähialueiden ehdotuksista, tutustu ja äänestä!