Tervetuloa Meilahden kaupunginosasivuille!

Meilahti (ruots. Mejlans) on vehreä kaupunginosa Helsingin läntisessä kantakaupungissa. Nämä ovat Meilahden kaupunginosasivut. Sivustoa ylläpitää Meilahti-seura - Sällskapet-Mejlans ry.

Tule mukaan Meilahti-seuran toimintaan!

Meilahti-seuran tarkoituksena on asuinympäristön laadun parantaminen ja ihmisten viihtyvyyden lisääminen, yhteisöllisyyden vahvistaminen sekä paikallisen kulttuurin vaaliminen ja edistäminen.

Meilahti-seuran jäsenenä saat tietoa Meilahden seudun asioista ja pääset tekemään Meilahdesta entistä parempaa asuinpaikkaa.

Meilahti-seuran vuosikokous 2023

Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous järjestetään tiistaina 21.3.2023 klo 18.00 Ravintola Mullikassa Meilahdessa, osoitteessa Mannerheimintie 130.

HS: Rakastettua päivä­kotia ei kannata enää korjata, sanoo kaupunki – Vanhemmat ryhtyivät kapinaan

Ensi syksynä päiväkoti Pihlajan lapsilla on edessä muutto. Meilahdessa sijaitseva päiväkotirakennus aiotaan sulkea ja lapset siirtää Allergiataloon väistötiloihin. Vanhoihin tiloihin tuskin tullaan enää takaisin, vaikka vanhemmat niin toivovatkin. Lue HS.fi:n artikkeli tästä linkistä!

Päiväkodin kohtalo kuohuttaa Helsingissä – valtuutettu: ”Järkyttävä esimerkki kaupungin toiminnasta”

Helsingin kaupunki saattaa purkaa vuonna 1953 rakennetun päiväkoti Pihlajan Meilahdessa. Lasten vanhemmat ovat vaatineet että rakennus täytyy säilyttää ja korjata.

Matti Pyhtilä: Hiihtolatu oli katketa kehäteiden alla

Suomen Latu arveli vuosikymmeniä sitten helsinkiläisten hiihdon loppuvan, kun Hakamäentie, Metsäläntie ja kehätiet leikkaavat Keskuspuiston viipaleiksi. Toisin kuitenkin kävi. Ulkoilutiet ja ladut alittavat ja ylittävät näitä jokimaisia väyliä ja hehtaariramppeja, jotka eristävät kaupunginosia toisistaan. Väylät tosin edelleen kohisevat virran tavoin. Onko viheralueiden katkeaminen silti mahdollista rakentamisen vuoksi? Lue lisää Matti Pyhtilän kolumnista.

Matti Pyhtilä: Rosina Heikelin päätepysäkki

Rosina Heikelin puisto Tukholmankadun varrella on ns. vähäkäyttöinen puisto, jota nimitystä kaupunkisuunnittelu usein käyttää silloin, kun paikalle ollaan suunnittelemassa jotain. Nimensä puisto sai vuonna 2010. Parhaillaan siitä tehdään raitiolinja 7:n päätepysäkkiä. Alueella on nimetty katuja nimekkäiden lääketieteen henkilöiden mukaan mm. Haarmanninkatu ja Zaidankatu. Entä kuka on Rosina Heikel?