Kannanotto liikennöintisuunnitelmiin

HELSINGIN KAUPUNGINHALLITUKSELLE

Eteläisen kantakaupungin 1.11.2011 päivätty joukkoliikennesuunnitelma sisältää bussilinjojejn reittimuutoksia, jotka huonontaisivat joukkoliikenteen palvelutasoa useassa kaupunginosassa.

Bussilinjojen 16 ja 18 kaavaillut reittimuutokset vaikeuttaisivat erityisesti  koululaisten, lapsiperheiden ja ikäihmisten liikkumista ja olisivat omiaan lisäämään yksityisautoilua Helsingin keskustassa. Linjojen 16 ja 18  nykyisten reittien varrella asuu kymmeniä tuhansia ihmisiä sekä sijaitsee noin viidesosa Helsingin työpaikoista ja kymmeniä kouluja.

 

Linja 18 on toiminut useita kaupunginosia palvelevana Helsingin niemen joukkoliikenteen tärkeänä poikittaisyhteytenä Munkkivuori-Töölö-Kamppi-Keskusta-Kruununhaka.

Linja  16 on toiminut suorana yhteydenä Herttoniemestä ja Kulosaaresta kauppatorille ja eteläisiin kaupunginosiin.

Eteläisen kantakaupungin joukkoliikennesuunnitelmassa esitetyt bussilinjojen 16 ja 18 reittimuutokset lopettaisivat suorat yhteydet Herttoniemestä, Kruununhaasta ja Kulosaaresta eteläiseen Helsinkiin sekä  Töölön ja Meilahden suorat yhteydet keskustaan ja Kruununhakaan.

Nykyisen joukkoliikenteen palvelutason säilyttämiseksi on välttämätöntä, että bussilinja 18 itäinen päätepysäkki sijaitsee Kruununhaassa ja bussilinja 16 liikennöi Kruununhaan kautta suorana yhteytenä Herttoniemestä eteläisiin kaupunginosiin.

Toivomme, että päätöksenteossa otetaan huomioon bussilinjojen 16 ja 18 nykyisten reittien säilyttämisen puolesta laadittu vetoomus, jonka internetissä on tähän päivään mennessä allekirjoittanut yli 1600 ihmistä.

Helsingissä 13. tammikuuta 2012

Herttoniemi-seura

Hilkka Helsti, puheenjohtaja

Kruununhaan asukasyhdistys

Veli-Heikki Klemetti, puheenjohtaja

Kruununhaka-seura

Arja Virkki, puheenjohtaja

Kulosaarelaiset-Brändöborna

Satu Väkiparta, puheenjohtaja

Meilahti-seura

Matti Pyhtilä, puheenjohtaja

Töölö-seura                                                                                                                                     Hannu Hannu Haukanhovi, puheenjohtaja