Runsas lumentulo on tuonut haasteita eri puolelle pk-seutua. Urakoitsijat tekevät aura-autoineen parhaansa saadakseen katualueet puhdistettua. Helsingin kadut aurataan aina hoitoluokkien mukaisesti. Työt on priorisoitu niin, että asuntokatujen vuoro tulee pääväylien, joukkoliikennekatujen ja tärkeimpien jalankulku- ja pyöräilyreittien jälkeen. Tänään myös Valpurintien ja Pihlajatien risteyksessä, suojatien päällä ollut jättimäinen lumikasa sai lähtöpassit. Koulureitin varrella on tuo kasa houkutellut koululaiset leikkimään vuorenvalloitusta ja leikkien tohinassa on sitten kieritty vaarallisesti ajoradalle. Tien ylittääkseen on täytynyt liukastella ajoradan kautta ja näkyvyys on tuolla kohdalla ollut erittäin huono. Kiitokset @HelsinkiKaupunkiymparisto uurastuksesta talvikunnossapidon eteen – pidetään jatkossakin huolta siitä, että kaduillamme on turvallista liikkua.

Runsas lumentulo on ruuhkauttanut kaupunkiympäristön asiakaspalvelun. Asukkailta pyydetään kärsivällisyyttä, sillä kaikki kadut puhdistetaan työsuunnitelman ja sään mukaan mahdollisimman pian. Mikäli haluat kuitenkin antaa palautetta esim. jotain vaarallista, näkyvyyttä haittaavaa paikkaa koskien, niin se kannattaa lähettää kaupungin virallisen palautejärjestelmän kautta: www.hel.fi/palaute. Näin palaute ohjautuu parhaiten kyseisen alueen urakoitsijan työnjohdolle, sen käsittelyä seurataan ja tieto tilastoituu.

Autoilijan kannattaa ottaa seurantaan myös sivu http://www.puhdistussuunnitelmat.fi/helsinki/ – sinne on merkitty ne kohteet, joissa pysäköintiä on talvikunnossapidon töiden takia rajoitettu. Katu ilmestyy kartalle aikaisintaan viikkoa ennen ja viimeistään puhdistusta edeltävänä päivänä ja tekstiviestipalvelu ilmoittaa ne kadut, joilta autot tulee siirtää pois puhdistuksen tieltä. Ohjeet tekstiviestipalvelun aktivoimisesta löytyvät myös tuon sivun kautta.