Leikkitoiminnan kerhot – vaihtoehto päivähoidolle

Helsingin sosiaalivirasto tiedottaa 23.3.2011

 

 

Leikkitoiminnan kerhot – vaihtoehto päivähoidolle

Sosiaalivirasto järjestää kerhotoimintaa leikkipuistoissa ja päiväkodeissa. Palvelu on osa varhaiskasvatuksen kokonaisuutta. Kerhotoiminta on vaihtoehto kunnalliselle päivähoidolle, yksityisen hoidon tuella järjestetylle hoidolle ja palvelusetelillä tuetuille yksityisille kerhoille.

 

 

 

                                                                                                                               Kerhojen toiminta on suunnattu kotihoidossa oleville lapsille, noin 2½-vuotiaasta maksuttoman esiopetuksen alkamiseen saakka. Kerhossa on enintään 13 lasta, ja sitä ohjaa leikkipuiston tai päiväkodin työntekijä. Kerhossa syödään kotoa tuodut pikkueväät.

 

 

Tavoitteena on tukea lapsen kasvua ja kehitystä. Kerhoissa on suunniteltua ja ohjattua leikkiä ja toimintaa yhdessä toisten lasten kanssa.

 

 

Kerhojen toimintakausi alkaa koulujen alkaessa tai viimeistään 1.9. ja päättyy 31.5. Kerhoissa noudatetaan koulujen loma-aikoja.  Kerhot toimivat alle 60 tuntia kuukaudessa.

 

Toimintaan voi osallistua 2 – 3 päivänä viikossa 2½ – 3 tuntia päivässä, yleensä aamupäivisin klo 9 – 12 välillä. Perheen kanssa sovitaan kauden alussa lapsen kerhoon osallistumisen tuntimäärä kuukaudessa, josta vuonna 2011 peritään 1,30 euroa/tunti. Kerhoon osallistuminen ei vaikuta kotihoidon tukeen.

 

 

 

Hakeminen

 

Kerhoon haetaan sähköisesti pankkitunnuksilla ja lapsen suomalaisella henkilötunnuksella osoitteessa

 

https://asiointi.hel.fi/wps/portal/vetumastart

 

 

Hakemuslomakkeita saa myös leikkipuistoista, päiväkodeista ja osoitteesta http://www.hel.fi/hki/sosv/fi/P_iv_hoito/Lomakkeet/esiopetus_lomakkeet

 

 

Lisätietoja

 

Lisätietoja saa alueen päiväkotien johtajilta, johtavilta leikkipuisto-ohjaajilta ja leikkipuistoista sekä osoitteesta

 

http://www.hel.fi/hki/sosv/fi/P_iv_hoito/Kerhot

 

 

 

Lisätietoja viestimille:

 

leikkipuistotoiminnan päällikkö Marjut Marjanen

 

marjut.marjanen@hel.fi

 

puh. 09 310 41259

 

www.hel.fi/sosv