Meilahden kaupunkipolku alkaa tästä

Kotikaupunkipolku on kävelyreitti, jolla esitellään kaupunginosan mielenkiintoiset paikat uusille asukkaille. Heitä muuttaa Meilahteen vuosittain noin tuhat, joista puolet Helsingin ulkopuolelta.


Tietoja, tarinoita ja muistoja Meilahdesta ja ehdotuksia merkittävistä kohteista polulla voit antaa Meilahti-seuralle osoitteeseen Mäntytie 15 A 4 oo270 Hki, sivujemme kautta sähköpostilla meilahti-seura@luukku.com  tai julkisesti sivujen keskustelupalstalla.

 

Meilahti-seura on hakenut Suomen Kulttuurirahastolta apurahaa kotikaupunkipolun kokoamiseksi Meilahteen. Vastaavia polkuja on aiemmin
laadittu mm. Pitäjänmäellä osana Helsingin kaupunginosayhdistykset ry Helkan koordinoimaa hanketta.

Kotikaupunkipolku on kävelyreitti, jolla esitellään kaupunginosan mielenkiintoiset paikat uusille asukkaille. Heitä muuttaa Meilahteen vuosittain noin tuhat, joista puolet Helsingin ulkopuolelta.

"Koko Helsinkiin muuttaa vuositasolla 37 000 uutta asukasta", sanoo Helkan projektipäällikkö Pauli Saloranta. "Haluamme kotikaupunkipolkujen avulla esitellä heille kaupungista hieman muutakin kuin vain keskustan turistikohteet, jotka jokainen suomalainen tuntee jo muutenkin."

Meilahti on lähes 7000 asukkaan viihtyisä ja kotoisa kaupunginosa Helsingin kantakaupungin luoteiskulmassa. Sen rakennustehokkuus on Helsingille todella tyypillinen: asukastiheys on 3300 hlö/km2 kun kaupungin keskiarvo on 3100 hlö/km2. Samaan aikaan Meilahden modernistinen asemakaava 1930-luvulta sisältää ja säilyttää puistokaupunkimaisen vehreyden. Asuinkortteleiden välittömässä tuntumassa ovat niin Helsingin Keskuspuisto kuin merelliset ulkoilualueet.

Myös vanhat asukkaat ja esim. koululaiset voivat löytää uusia näkökulmia kotikaupunkipolulla, jonka sisältönä ovat Meilahden historia ja nykyisyys, luonto ja kulttuuri, rakennukset ja kiinnostavat henkilöhahmot. Lähteinä käytetään alueelta kirjoitettuja historiikkeja ja muuta aineistoa.

Mikäli seura saa apurahan, se pystyy palkkaamaan toimittajan avuksi hankkeen toteuttamiseen. Asukkaista ja asianomaisista virkamiehistä
muodostettava työryhmä osoittaa sitten tälle kohteet. Valmistuttuaan Meilahden kotikaupunkipolku julkaistaan seuran verkkosivuilla ja
pyritään painamaan myöhemmin myös esitteeksi yhdessä muiden kaupunginosien polkujen kanssa.

Myös ehdotuksia hankkeen muista mahdollisista rahoittajista otamme mielellämme vastaan.

Matti Pyhtilä

Meilahti-seura