Meilahti-päivä Valpurinpuistossa

 

Maakuntalaulumaratonin esilaulajana toimi heleä-ääninen Meilahden ala-asteen tyttötrio

Meilahti-päivä Valpurinpuistossa 5.9.2009 . 

Kuvia päivästä ja esiintyjiä tapahtumassa

 

Aurinko saapui ensimmäisenä vieraana sateisen ja myrskyisän yön jälkeen Meilahti-päivään. Talkooväki oli juuri saanut koottua yön aikana romahtaneen esiintymiskatoksen ja Pirtin Puhallinorkesteri PPO WindBand pääsi kajauttamaan päivän käyntiin avausmarssillaan.

Urheilukentän laidoille oli ilmaantunut kirpputoripöytiä, kahvila , Haagan VPK, partiolippukunta Viestityttöjen ja Nuotioveikkojen teltta. Pika-ajurin hevoset nauttivat aamupalakseen puiston aamukasteista ruohoa.

Päivän päätapahtuma – Lasten Olympialaiset – oli tänä vuonna kasvanut sekä lajeiltaan että osallistujamäärältään. Pallonheiton ja pituushypyn jälkeen esiintyi Taikuri Pulliainen, joka hämmästytti ja hauskutti tempuillaan juhlayleisöä. Sen jälkeen juostiin sukkulaviesti ja vedettiin köyttä joukkeiden voimin. Lupaavalta näyttää tulevien vuosien EM-, MM- ja Olympia-kisamenestyksemme – kaikki lähes 100 osallistujaa paransivat aikaisempia ennätyksiään.

Iltapäivän musiikkia tarjosi bluegrass-yhtye The Clayhill Brothers, joka vei innokkaat kuulijat amerikkalaisen akustisen kansanmusiikin maailmaan osittain suomalaisinkin värityksin.

Gteenville Trestle High soi hienosti Valpurinpuiston vehmaassa syyskesän päivässä.

Meilahden seurakunta oli tapahtumassa mukana näyttävästi – sanan varsinaisessa merkityksessä. Meilahti-kierros suuntautui tänä vuonna kirkkoherra Hannu Ronimuksen opastuksella tutustumiseen kirkkorakennukseen ja Meilahden maisemien ihailuun kirkontornista. Lavalla kuultiin vielä päätteeksi seudun nuorten Stigu-bändiä kirkasäänisine laulusolisteineen sekä raikuvat suosionosoitukset saanutta espoolaisyhtyettä Rant. Lavalle nousuun rohkaisi tulevia juhlia silmälläpitäen kolmen isän rautalanka- ja puhallintrio.

Tapahtuman järjestäjä ja tuottaja – Meilahti-seura – kiittää kaikkia järjestelyihin osallistuneita avusta. Meilahden seurakunnan tiloista ja Helsingin Vapaakirkon keittiöstä oli suuri apu taitavien käsien lisäksi. Helsingin kaupungin kulttuurikeskus antoi Meilahti-päivään lähiökultturitukea, joka teki ohjelman toteutuksen mahdolliseksi. Seuraavaa tapahtumaa suunnitellaan jo – tule mukaan tekemään, esiintymään…

Kuvia Meilahti-päivästä tästä…

Video The Clayhill Brothers Valpurinpuistossa