Oppaaksi Meilahden kirkkoon!

800px-Meilahti church-Helsinki2

Markku Tavion suunnittelema ja ensi vuonna 60 vuotta täyttävä kirkkorakennus on paitsi seurakunnan toiminnan keskipiste, myös rakennushistoriallisesti kiinnostava nähtävyys.

Rakennusta ja sen sisustuselementtejä on tultu katsomaan pitkienkin matkojen takaa, mm. aasialaiset arkkitehtuurista kiinnostuneet ryhmät ovat kesäisin vierailleet kirkolla. Helsingissä on siis muitakin nähtävyyksiä kuin listojen ykköskohteet – Tuomiokirkko, Suomenlinna tai Seurasaari!

 

http://www.visithelsinki.fi/nae-ja-koe/nahtavyydet/helsinkilaisia-kirkkoja

MEILAHDEN KIRKKORAKENNUS Pihlajatie 16, pidetään avoinna tutustumista ja hiljentymistä varten LOKAKUUSSA TIISTAISIN KLO 14-18.

Kokeilua on tarkoitus jatkaa, mikäli vierailijoita ja halukkaita oppaita on riittävästi. Aukiolo on nimittäin sovitettava kirkon muiden toimitusten kanssa eikä sitä voi vakioida kokopäiväiseksi kuten esimerkiksi Tuomiokirkossa, jossa kirkko joudutaan sulkemaan turistiteilta siunaus-, hää- ja muiden tilaisuuksien ajaksi. Vahtimestareita on siellä myös useita.

Opastus järjestetään osittain vapaaehtoisvoimin ja oppaan tehtävästä kiinnostuneille järjestetään koulutustilaisuus. Tietoa on siitä alempana.

TERVETULOA TEKEMÄÄN KYLÄMME KESKUSTAAN ”UUSI” NÄHTÄVYYS!

Hyvää alkavaa syksyä! T. Matti

Meilahden seurakunnan tiedote asiasta:

Messuavustaja- ja kirkko-opas -koulutus

Meilahden kirkolla, Pihlajatie 16, to 26.9. kello 17.00-19.00

Lähde messuavustajaksi tai kirkko-oppaaksi Meilahden kirkolle!

Maksuton koulutus antaa valmiudet toimia messuavustajana messussa ja kirkko-oppaana Meilahden kirkon avoimet ovet -tempauksessa.

Koulutus on maksuton ja avoin kaikille.

Tiedustelut diakoni Lauri Anttila, puh. 050 3877 154 tai lauri.anttila@evl.fi

http://www.helsinginseurakunnat.fi/seurakunnat/meilahti/uutiset/2013/09/2724.html