Helsingin Uutiset: Aapo Siippainen
16.1.2023 18:50

Helsingin kaupunki saattaa purkaa vuonna 1953 rakennetun päiväkoti Pihlajan Meilahdessa. Lasten vanhemmat ovat vaatineet että rakennus täytyy säilyttää ja korjata.

Kaupunginvaltuutettu ja kansanedustaja Mari Holopainen (vihr.) on järkyttynyt kaupungin hankeyksikön näkemyksestä, koska kasvatuksen ja koulutuksen lautakunta päätti hiljattain selvittää korjaamista yhtenä vaihtoehtona.

– Kaupungin virkahenkilön näkemyksen mukaan Meilahden nykyisen päiväkodin korjaaminen ei ole vaihtoehto, vaikka lautakuntamme päätti juuri toisin – vastoin toimialan alkuperäistä esitystä. Tämä on järkyttävä esimerkki Helsingin kaupungin toiminnasta. Kaupunginosien toiveet ja tarpeet ollaan herkästi valmiina sivuuttamaan. Meilahdessa on erinomainen tontti varhaiskasvatukselle aivan koulun vieressä. Lapset ovat siirtymässä väliaikaisiin tiloihin, joissa ei ole juurikaan ulkoilupihaa, vain pieni kivinen piha, Holopainen sanoo tiedotteessa.

Helsingin Sanomat kertoi viime viikolla, ettei korjaaminen ole kaupungin mukaan taloudellisesti perusteltua. Lopullista päätöstä asiasta ei ole kuitenkaan tehty.

– Päiväkoti Pihlajan rakennuksen korjaaminen nykystandardien mukaiseksi ei kannata, kaupungin hankeyksikön päällikkö Jarmo Raveala sanoi HS:n haastattelussa.

Holopainen muistuttaa, että ”korjausrakentaminen on lähtökohta uudessa arkkitehtuuripoliittisessa ohjelmassa.”

– Kaupungin näkemykset, jotka viittaavat alueen arkkitehtuuriin istuvan arvorakennuksen purkamiseen ovat vastoin monia hyväksyttyjä periaatteita. Holopainen sanoo tiedotteessa.

Alkuperäinen artikkeli Helsingin Uutisissa.