Hyvä meilahtelainen – tehdään yhdessä hyvää ja siistitään ympäristömme ennen kesän tuloa! Siivoustalkoot järjestetään ke 4.5.- su 8.5.2022 Meilahden puistoissa ja yleisillä alueilla, kuten Valpurinpuisto, Kuusipuisto, Kuusikallio, Lääkärinpuisto, Humallahden kalliot ja ranta, kadunvarret ym.

Kaupunki lainaa roskapihdit ja antaa roskasäkkejä tapahtumaan. Löydät roskapihdit ja roskapussit Valpurinpuiston leikkipaikalta. Ota pihdit lainaksi ja kerää roskat. Vie roskapussi joko oman taloyhtiösi roskikseen tai tuo solmuun laitettu roskapussi leikkipaikan aidan viereen. Tämä tärkeää, etteivät esim. linnut levittele roskia takaisin maastoon. Muistathan palauttaa pihdit, niin seuraava talkoolainen saa jatkaa.

Muistilista:

  • Kaupungin tukemissa siivoustalkoissa siivotaan kaupungin yleisiä, julkisia alueita
  • Talkoissa on tarkoitus kerätä pois vain luontoon kuulumaton roska, ei risuja tai lehtiä
  • Jos alueelta löytyy suurta jätettä ei sitä tarvitse säkittää
  • Ongelmajätettä ei saa säkittää, vaan ne tulee jättää säkkien vierelle
  • Työskennellessä tulee muistaa, että roskien seasta voi löytyä vahinkoa ja vaaraa aiheuttavia teräviä esineitä, kuten lasinsirpaleita ja käytettyjä huumeneuloja
  • Kerää roskia aina käyttäen roskapihtejä! Neuloja ei saa mielellään laittaa säkkeihin, vaan ne olisi hyvä kerätä erikseen esim. johonkin astiaan kuten tyhjään pulloon tai tölkkiin
  • Talkoissa toimitaan omalla vastuulla

Roskien kerääminen on hauskaa puuhaa ulkoilun lomassa. Siivoustalkoilla saamme yhdessä siistittyä yhteiset puistot ja kadunvarret ennen kesää. Järjestelyihin liittyvää tai muuta palautetta Meilahti-seuralle voit lähettää osoitteella meilahtiseura@outlook.com tai puhelimitse 0445579275.

Voit halutessasi myös tulostaa siivoustalkoiden julisteen. Sen voi kiinnittää vaikkapa taloyhtiön ilmoitustaululle.