Toimintasuunnitelma 2011


Meilahti-seura / TOIMINTASUUNNITELMA 2011

 

Yleisötilaisuuksia

Kahden ulkoilmatapahtuman – Talvinen ilta Valpurinpuistossa ja Meilahti-päivä – lisäksi osallistumme jokavuotiseen kaupungin yleisten alueiden siivoustapahtumaan "Hyvä elää Stadissa". Päivän aikana kerätään luontoon kuulumattomia tavaroita ja roskia puistoista ja katujen varsilta.

Loppukesällä vietettävän Meilahti-päivän ohjelman suunnittelu aloitetaan jo lähiviikkoina. Varsinaisen tapahtumalauantain jälkeen avataan valokuvanäyttely, joka esittelee näkymiä Meilahdesta vuosikymmenien varrelta.

Yhteistyökumppaneita etsitään lisää alueen yhdistyksistä, kouluista, päiväkodeista, palvelutaloista ja yrityksistä.

Yhdistys seuraa kaupungin päätöksentekoa eri virastojen lautakunnissa ja pitämällä yhteyttä virastoihin. Viranhaltijoita tavataan virastokäynnein ja järjestämällä yleisötilaisuuksia Meilahden alueella. Viimeksi läpiajoliikenteestä on tehty toimenpide-ehdotus alueen suunnittelijoille ja sen toteutumista seurataan. Myös mahdollista kesäajan torimyyntiin soveltuvaa paikkaa etsitään.

Hallituksen ja toimikuntien toiminta

Yhdistys kehittää toimintaansa perustamalla toimikuntia erilaisten kaupunginosan viihtyisyyttä, rakentamista, liikennettä, palveluja, tiedotusta ja tapahtumia käsittelevien asioiden eteenpäin viemiseksi.  Ideoita ja ehdotuksia otetaan vastaan.

Kaupunginosayhdistys tarjoaa mahdollisuuden saada lisää tietoa asukas- ja kotiseututoiminnasta mm. Helka ry:n seminaarien ja koulutuksen kautta. Viime vuonna aloitettu hanke kaupunkipolun luomiseksi Meilahteen mukaanlukien Laakso ja Vähä-Meilahti odottelee vielä rahoitusta. Polku on käveltävä reitti, jonka varrella on merkitty kulttuurihistoriallisesti merkittävät paikat eri ajoilta.