Yleiskaavan visio 2050 julkaistu

Metsälä-Seura järjesti 23.11.2013 asukastilaisuuden Ristolassa. Tilaisuudessa esitettiin lyhyt katsaus Helsingin uuden yleiskaavan tilanteesta ja sen mahdollisista vaikutuksista Metsälän alueeseen, katso esitys.

Asiat kartalle

Kaupunki kerää palautetta yleiskaavasta osoitteesta https://helsinki.asiatkartalle.fi/ löytyvän palvelun avulla. Käy kertomassa oma mielipiteesi, aikaa ei mene kuin muutama minuutti. Alla lyhyet ohjeet:

  • aloitus sivulla on oikeassa reunassa vihreä laatikko, jossa teksti ”aloita”, klikkaa sitä.
  • valitse alasvetovalikoista haluamasi vaihtoehto liittyen mm. asuinpaikkaan, asumismuotoon, liikkumiseen. Klikkaa alareunassa olevaa vihreätä ”Seuraava”-laatikkoa.
  • seuraavaksi voit kertoa, millaista kaupunkia arvostat liikuttamalla asteikon osoittimia. Voi myös jatkaa suoraan eteenpäin (”Seuraava”).
  • seuraavaksi eteen avutuu kartta, josta kannattaa valita yläreunan valikosta alueeksi Oulunkylä. Säädä kartan koko sopivaksi +/- painikkeilla.
  • klikkaa haluamaasi vasemman reunan laatikkoa, esim. ”Paikka rakentamiselle” tai ”Virkistyksellisesti tärkeä alue” ja vie merkki haluamaasi paikkaan kartalle & talleta.

Visiovaiheen materiaali julkaistu

Helsingin yleiskaavan visiovaiheen materiaali on julkaistu ja käsitelty kaupunkisuunnitelulautakunnan kokouksessa 22.10.2013. Kokouksen liitemateriaali ko kokonaisuudessaan nähtävillä seuraavassa:

Kaupunkisuunnitelulautakunta 22.102013 liitteet

Metsälän kannalta oleellisia ovat:

Yleiskaava vaikuttaa Metsälään

Helsinkiin on valmisteilla uusi yleiskaava. Työ on syksyllä 2013 visiovaiheessa ja varsinainen suunnittelutyö alkaa 2014. Tietoa yleiskaavasta löytyy osoitteesta www.yleiskaava.fi

Yleiskaavan keskeisenä suunnitteluperusteena on se, että Helsingin väkiluku tulee kasvamaan yli 200.000 hengellä 30-50 vuoden tähtäimellä. Liikennemäärät lisääntyvät ja nykyiset esikaupungit muuttuvat osin tiiviimmän rakentamisen kantakaupungeiksi. Erityisesti Käpylän aseman seutu sekä Tuusulanväylä ovat keskeisiä solmukohtia tulevassa yleiskaavassa. Suunnittelutyön taustaksi tehtiin 2011 valmistunut Esikaupunkien renessanssi -työ, jonka Metsälääkin käsittelevä materiaali löytyy täältä.

Metsälä-Seura kutsui naapurimme Maunula- ja Oulunkylä-Seuran yhteiseen tapaamiseen VPK:lle 22.8.2013. Tapaamisessa oli myös mukana Kaupunkisuunnitteluviraston yleiskaavatoimiston edustajat Essi Leino ja Christina Suomi. Kaupungiosat olivat yhdessä valmitelleet esityksen, jossa nostettiin esiin kaupunginosille tärkeitä asioita yleiskaavaan liittyen. Esitys on nähtävissä täällä.