Munkinseutu ry Munksnejden rf

Munkins IMG_7337v1_Viiri_alkuperinen__Kopio

Munkinseutu ry – Munksnejden rf 

Kaupunginosayhdistys kuulu jäsenenä Helsingin kaupunginosayhdistykset ry :hyn.

Munkinseutu ry Munksnejden rf perustettiin vuonna 1972. Yhdistys pyrkii työskentelemään toiminta-alueensa asukkaiden viihtyvyyden lisäämiseksi, asuinolosuhteiden sekä sivistyksen ja sosiaalisten olojen kehittämiseksi, vaikuttamaan tätä koskevaan yhteiskuntasuunnitteluun sekä työskentelemään ympäristön suojelemiseksi sekä sen laadun parantamiseksi. Yhdistys pyrkii vaikuttamaan alueen liikenne- ja kaavoitussuunnitteluun ja ilmoittamaan kantansa kaupungin viranomaisille. Yhdistys tekee aloitteita ja antaa lausuntoja viranomaisille. Yhdistys pitää yhteyttä muihin järjestöihin. Alueen asioista Munkinseutu ry Munksnejden rf kuulee asukkaita henkilön yhteydenoton sekä järjestämissään asukastilaisuuksissa.

Yhdistyksen hallitus edustaa alueen eri osia. Hallituksen jäsenet ovat mukana asuinaluetta koskevissa työryhmissä ja projekteissa.

(Kuva Oskari Sarjakoski)

Munkinseutu ry Munknejden rf viirin suunnitteli professori Jukka Pellinen ja se julkistettiin 2.6.1987 silloisella Nuottapolun koululla. Munkinseutu ry on luovuttanut viirin valitsemilleen ”Vuoden munkkalaisille” Ensimmäinen viirin saaja oli elokuvaohjaaja Edvin Laine. Vuonna 2010 viirin sai näyttelijä Seela Sella. Vuonna 2012 viirin sai yhdistyksen pitkäaikainen hallituksen jäsen, entinen puheenjohtaja, Munkkiniemen kävelykierrosten ja kotiseututilaisuuksien vetäjä kanslianeuvos Erkki Wuori.