Helsinki päivä 12.6.2014

Helsingin juhla -ja syntymäpäivää vietetään vuosittain 12. kesäkuuta.

Tänä kesänä aloitettiin Helsinki päivä Munkinseudulla aamukahveilla Munkkiniemen Puukioskilla. Kaupunki myönsi eri alueilla järjestettäviin aamukahvirtarjoilun kustannuksiin avustusta, jota myös Munkinseutu-yhdistys sai hakemuksestaan.

Lauri Ahon ollessa Helsingin ylipormestarina 1950-luvulla teki Helsinki -seura aloitteen juhlistaa Helsingin syntymäpäivää. Aloite toteutettiin ensimmäisen kerran vuonna 1959 jolloin Helsinki täytti 409 vuotta, ja perinne onkin jatkunut katkeamattomana tähän vuoteen 2014 asti. Helsinki-päivän ohjelmistosta vastaavat kaupungin eri yksiköt yhdessä erilaisten yhteisöjen ja yhdistysten kanssa mm. kaupunkiyhdistykset ovat vahvasti mukana toteuttamassa iloa ja riemua helsinkiläisille.

Tänä vuonna ohjelmaa on runsaasti ja varmasti meille kaikille löytyy jokin mieluinen tapahtuma.

Muutamia kohteita poimin ohjelmistosta.

* He ketkä rakastavat merta on tarjolla vesibussikierto Lauttasaaren ympäri.

* Keskustan patsaat myös heräävät henkiin.

* Töölöntorilla on koko perheen toritapahtuma, musiikkia ja mm. klovni Sebastian.

* Helsingin kaupungintalo tarjoaa suojisaan koko päivän lapsille kuin myös aikuisille monenlaista kivaa mm. klo 14-18 on luvassa koko perheelle tunnelmia Helsingin 50-luvulta.

* Historiasta kiinnostunnet voivat suunnistaa ravintola Savoyhin. Opastettu kierros tutustuttaa meidät ainutlaatuiseen sisustukseen; Artek, Alvar Aalto ja Dora Jung. Tiesittekö, että Savoyn katolla viljellään yrttejä ja vihanneksia ja siellä on myös mehiläisyhdyskunta, joka tuottaat hunajaa yrttien ohella ravintolan käyttöön.

* Opastettu kierros järjestetään myös Paasitornin kortteliin.

* Kuka rakastaa ruusuja, hänen kannatta suunnata kulkunsa Helsingin kaupungin talvipuutarhaan, ruusutarha täyttää nyt 90 vuotta.

Kaikki kaupungin tarjoamat tapahtumat ovat maksuttomia mutta joihinkin kohteisiin tulee hakea pääsylippu, koska osanottajamäärä on rajoitettu.

Kaikista tilaisuuksista on tarkat tiedot vaikkapa Googleessa (Helsinki päivä 2014) myös Helsingin Sanomat julkaisee ohjelmiston.

Me täällä munkinseudulla aloitamme juhlapäivän vieton ”Helsinki-päivän aamukahveilla”.

Kymmenen Helsingin alueen kaupunginosayhdistystä sai kaupungilta avustuksen järjestääkseen asukkaille aamukahvi tapahtuman.

Munkinseutu ry:n ei tarvinnut miettimisaikaa miten asia hoidetaan.

Luontevin paikkahan on ”Munkan puukiska”.

Munkkiniemen puukiskasta on vuosien varrella tullut munkinseutulaisten treffi- ja kohtauspaikka. Kalle Marja-aho on pitänyt tässä vuonna 1939 valmistuneessa kioskissa kahvilatoimintaa jo peräti 17 vuotta.

Joka kevät kioski avautuu ulkoseinät maalattuina talven aikaisista töhryista, siistissä kunnossa. Kalle työllistää tänäkin vuonna 8 alueemme nuorta kioskiin emänniksi kesän ajaksi.

Helsinki-päivänä Munkinseutu ry tarjoaa Kallen avustamana viidellekymmenelle ensimmäiselle asiakkaalle kahvit/tee muffinsin kera.

Kahvin jälkeen onkin sitten hyvä hypätä nelosen ratikkaan ja lähteä tutustumisretkelle kaupungin tarjoamiin moniin tilaisuuksiin.

Tavataan aamukahveilla Munkan puukiskalla 12.6.2014 klo 9-11.

Helena Leinonen