Munkkiniemen joulukatu 7.12.2008

img 2287 edited1

MunkinSeutu 2008 viikko 50:

Joulukatu avautui Munkkiniemiläisille vuosien tauon jälkeen sunnuntaina 7.12.2008.

Osa-aikamunkkiniemeläinen ja valtioneuvos Riitta Uosukainen lausui avajaissanat ja avasi Munkkiniemen puistotien joulukaduksi

Valtioneuvos ja eduskunnan entinen puhemies Riitta Uosukainen avasi komeasti joulukadun Munkkiniemessä sunnuntaina 7.12.2008.

Tehtävä sopii mitä parhaiten valtioneuvokselle, kun hän avauspuheessaan kertoi olevansa ainakin puoliaikainen munkkalainen.
-Olemme mieheni Topin kanssa asuneet täällä Munkkiniemessä puolet ajastamme ja toisen puolen Imatralla, ainakin koko 2000-luvun, Uosukainen kertoi.

Valtioneuvos ylisti vielä Munkkiniemeä , sen ympäristöä, henkeä ja sijaintia
-kun tänne tullaan, ei täältä niin vain lähdetä pois, Uosukainen naurahti.

Munkan joulukadun avajaiset vetivät mukavasti väkeä paikalle sunnuntain pikkupakkasessa. Lunta ei ollut nimeksikään, mutta onneksi oli pieni pakkanen joka toi mukanaan edes vähän talven tuntua verrattuna viime päivien suojasäihin ja lämpöasteisiin jotka entisestään muuttavat kadun ja tienoon pimeimmiksi.

Valtioneuvos vetosi kaikkiin munkkiniemiläisiin että he käyttäisivät alueen hyviä erikoispalveluja ja myös muita palveluja.
-Jos alueen asukkaat eivät käytä heitä varten perustettuja ja luotuja palveluita, käy siinä niin ettei näitä palveluja kovin kauaa enää ole tarjolla, valtioneuvos julisti kovalla äänellään.

Hänellä oli apuna elektroninen megafoni jonka vuoksi yleisöllä oli mahdollisuuksia kuulla kaikki mitä valtioneuvoksella olo sanottavaa. Sama megafoni toimi myös tilaisuuden juontajan Seela Sellan apurina.

Munkkiniemen puistotien ja Laajalahdentien risteykseen aukiolle oli tuotu Sompasaaresta viisi kuusta, jotka koristeltiin alueen yritysten lahjoittamilla heijastimilla. Puistotien varrella sytytettiin kymmenittäin ulkotulia.

Koneen kentän suunnasta tuli poliisiauto valot vilkkuen ja sen jälkeen ratsupoliisit, hevoset ja muut eläimet. Viimeisenä kuomuvaunussa oli Lucia, kolmen airueen kanssa. poliisi oli rauhoittamassa joulukadun avaushetkeä niin, että kulkueen kiertäessä puistotietä poliisi rauhoitti kadun kokonaan muualta liikenteeltä.

Siirry Joulukadun kuvagalleriaan >>