ArkiPoikki-klubi valittiin vuoden 2010 oulunkyläläiseksi

ArkiPoikki-klubin tekijät ovat Marja Mesimäki, Jarmo Saari ja Ninni Perko. Esittely näistä aktiivisista kulttuuritoimijoista on paikallaan. 

Ninni Perko on toiminut tanssinopettajana Vantaan Tanssi-opistossa, Taikalamppu-projektissa ja hänellä on useita eri ryhmiä Helsingin ja Vantaan alueella. Hän on aikuisopiskelijana Metropolian esittävän taiteen ohjaus- ja dramaturgialinjalla. Freelancerina hän on työskennellyt koreografina ja ohjaajana esittävän taiteen kentällä sekä yhteis-työssä mm. Kulttuuriasiainkeskuksen Lähiö-projektin ja Valon Voimat -kaupunkitapahtuman kanssa.

Jarmo Saari on sävellyksen maisteri ja freelancermuusikko. Hän tekee yhteistyötä mm. Pekka Kuusiston, Susanna Haaviston, Tero Saarisen, Tuomari Nurmion, Mika Kaurismäen, Esko Salmisen, Von Hertzen Brothers -yhtyeen, Meta4-jousikvartetin ja Emma Salokosken kanssa sekä työskentelee elokuva-alan, festivaalien, teatterin, ohjelmatoimistojen, klubijärjestäjien sekä nyky-tanssin parissa.

Marja Mesimäki on koulutukseltaan kulttuurisihteeri ja valtiotieteiden maisteri, kaupunkitutki-mukseen erikoistunut ympäristösosiologi. Hän on ollut Arts Management -koulutuksessa ja opiskellut mm. ympäristö- ja laatujohtamista. Hänellä on pitkä kokemus monimuotoisten tapahtumien ja tilaisuuksien järjestämisestä, viestinnästä, hankehallinnoinnista, poikkisektoraalisesta yhteistyöstä ja kaupunkien kestävästä kehittämisestä. Hän on tällä hetkellä mukana tutkimusprojektissa, joka liittyy lähiöiden kestävään kehittämiseen, yhteisöllisyyteen ja osallisuuteen.

Perusteluna klubin valinnalle esitettiin se, että ArkiPoikki-klubi on tuonut kaikkien ulottuville kulttuuria monimuotoisesti ja auttanut ihmisiä ylittämään taiteen raja-aitoja, joita on saattanut olla katsojien ajatuksissa. ArkiPoikki-klubista on muodostunut jo vakiintunut tapahtuma, jolla on uskollinen yleisö. Tapahtuma on löydetty ja se on arvostettu. Klubi on lisännyt Oulunkylän kulttuuria merkittävästi ja tuonut katsojia myös muilta alueilta.

(Keijo Tanner 2010)

Palaa edelliselle sivulle