Jorma Waronen 80 vuottaTunnettu oulunkyläläinen, Oulunkylä-Seuran kunniapuheenjohtaja
Jorma Waronen täytti 24.2.2006 80 vuotta. Oulunkyläläinen hänestä tuli 1960-luvulla, jolloin vuonna 1946 Helsingin kaupunkiin liitetty Oulunkylän kunta eli voimakasta uudeksi kaupunginosaksi kasvamisen ja rakentamisen aikaa. Jorma Warosella oli jo tuolloin, aikoinaan Helsinki-Seuran sihteerin, johtokunnan jäsenen ja puheenjohtajan toimissa hankkimansa vankka kokemus asukkaiden ja heidän muodostaman kaupunginosayhdistyksen mahdollisuuksista vaikuttaa asuinalueittensa suunnitteluun ja rakentamiseen.

Jorma Waronen, yhdessä oulunkyläläisen Eero Rantalan kanssa, käynnisti Oulunkylä-Seuran perustamisen vuonna 1975 ja toimi sen puheenjohtajana yli kymmenen vuoden ajan.

Jorma Warosen johdolla ja seuran johtokunnan jäsenen Arto Salmelan kaavoitusasiantuntemuksen tuloksena Oulunkylä-Seura keskeisesti vaikutti Oulunkylän nykyinen keskustan, Ogelin liikekeskuksen, sosiaali- ja terveysaseman ja kirjaston yhteisrakentamiseen Vuonna 1985 syntyi Oulunkyläinen -lehti, päätoimittajana Thelma Aro. Kaksi vuotta myöhemmin seuran historiatoimikunnan työn tuloksena valmistui Oulunkylän historia, Vihreä idylli. Sen kirjoitti Maunu Harmo ja kuvitti Jorma Waronen.

Jorma Waronen on osallistunut Oulunkylän seurakunnan toimintaan seurakuntaneuvoston jäsenenä. Lisäksi hän on ollut Helsingin pääkaupungiksi tulon 150-vuotisjuhlaa valmistelleen toimikunnan ja Helsinki-Päivän ohjelmatoimikunnan jäsen. Hallitusten jäsenenä tai puheenjohtajana hän on toiminut muun muassa Suomen Nuorison Tuki-säätiössä, Väestöliitossa, Suomen 4 H-säätiössä ja Kotikasvatusyhdistyksessä.

Työelämässä Jorma Waronen toimi historian ja osaksi myös uskonnon opettajana Käpylän yhteiskoulussa vuosina 1951-62 ja Arkadian yhteislyseossa vuosina 1953-58. Kotikasvatusyhdistyksen toiminnanjohtajana hän oli vuosina 1962-64 ja sen jälkeen SOK:n palveluksessa, viimeksi sen sosiaalipäällikkönä.
 
Arvi Vuorisalo

Palaa edelliselle sivulle