Vuoden 2013 Oulunkyläläinen

Musiikinopettaja Juha Sippu Oulunkylän yhteiskoulusta!

Tunnustus jaettiin 25.11.2013 Oulunkylä-Seuran syyskokouksessa Sipulle hänen pitkäjänteisestä ja innostavasta työstään musiikkikasvattajana. Samalla haluttiin nostaa esiin lasten ja nuorten taidekasvatuksen merkitystä ja antaa kunniaa myös koko yhteiskoulun työlle.

Kuvan taustalla oppilaiden kuvakollaasi konserttimatkalta, joita Juha Sipun johdolla ovat ysiluokkalaiset tehneet vuosien mittaan 32 kpl Pohjois-Norjasta Pohjois-Italiaan. Niiden myötä Oulunkylää tunnetaan maailmalla.

Sippu valmistui Sibelius-Akatemiasta v. 1979 ja aloitti opettajana Oulunkylän yhteiskoulussa v. 1980, ensimmäisessä ja ainoassa vakituisessa työpaikassaan, kuten hän kertoo. Laskujensa mukaan hän on ehtinyt opettaa n. 15 000 oppilasta. Sippu on toiminut myös pianonsoitonopettajana Helsingin Pop & Jazz Konservatoriossa v. 1983–90, kouluttanut musiikinopettajia ja sovittanut musiikkia oppikirjoihin. Latinalainen musiikki on lähellä Juha Sipun sydäntä, niin opetuksen kuin kuubalaista musiikkia soittavan Fiestecita-yhtyeen muodossa.

Vuoden oulunkyläläinen -tunnustus jaetaan vuosittain jollekin henkilölle tai ryhmälle, joka on merkittävästi toiminut kaupunginosan eteen.

kuva EW

Vuoden 2012 Oulunkyläläinen | Vuoden 2014 Oulunkyläläinen

Palaa edelliselle sivulle