Bussilinja 63 poikkeusreitille 4.3.2019 alkaen

935

Raide-Jokeriin valmistautuminen siirtää maaliskuun alussa bussin 63 ja useita muita Maunulan läpi ajavia linjoja poikkeusreiteille pitkäksi aikaa.

Pirjontie katkeaa kokonaan läpiajoliikenteeltä Pakilantien ja Pirkkolantien välilsellä osuudella. Alueella tehdään johtosiirtoja kesään 2020 asti. Työt voivat jatkua tämänkin jälkeen, jos Helsingin ja Espoon valtuustot hyväksyvät Raide-Jokerin lopullisen kustannusarvion ja pikaraitiotien rakentaminen alkaa suunnitellusti kesällä 2019.

Linja 63 siirtyy kulkemaan Laajasuontien ja Vesakkotien välisen osuuden Metsäläntien ja Männikkötien kautta. Nuijamiestentien pohjoisen osan ja Pirkkolan reittiosuus jää ajamatta. Järjestelyllä halutaan turvata joukkoliikenteen sujuvuus Metsäpurontien kuormitetulla tieosuudella Maunulassa. Reitiltä poistuu useita pysäkkejä: Metsäläntie, Santavuorentie, Hämeenlinnanväylä, Pirkkolan urheilupuisto, Pirkkola, Metsäpuronkuja.

Linjamuutokset koskevat linjan 63 lisäksi linjoja 51, 52, 550 ja 552. Linjat 52, 550 ja 552 ajavat Pakilantieltä Pirkkolantielle Metsäpurontien kautta. Linja 51 taas siirtyy ajamaan suoraan Metsäläntietä ja kiertää kokonaan Pirkkolan ja Maunulan.

Poikkeusreitit 04032019
Linjamuutokset

Linjojen uudet reitit voi tarkistaa HSL:n Reittioppaasta. Pirjontiellä tehtävistä johtosiirroista lisätietoa osoitteessa hel.fi/johtosiirrot.