Helsinkikuvia.fi-palvelu avattu

414
Pakilan ylaaste 1965

Pakilan ylaaste 1965Helsingin kaupunginmuseo on avannut uuden verkkopalvelun osoitteeseen Helsinkikuvia.fi. Palvelu tarjoaa 45.000 Helsinki-aiheista valokuvaa, jotka voi ladata omalle laitteelleen korkearesoluutioisina eli painokelpoisina tai pienempinä, verkkoon sopivina kuvina. Pakila-aiheisia kuvia palvelusta löytyy tällä hetkell 116 kpl. Yllä olevassa kuvassa on nykyinen Pakilan yläasteen koulu vuoden 1965 asussa. Kuvan on ottanut Constantin Grünberg.   

Palvelun kuvat on julkaistu CC BY 4.0 -lisenssillä. Se merkitsee, että kuvia voi käyttää haluamallaan tavalla maksutta, kunhan mainitsee kuvan yhteydessä kuvaajan nimen ja Helsingin kaupunginmuseon. Lisenssi sallii myös kuvien kaupallisen käytön, jos lainsäädäntö ei sitä estä. Kuitenkin esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta.

Helsinkikuvia.fi-palvelussa voi hakea kuvia erilaisilla hakusanoilla, selata museon luomia kuva-albumeita eri aiheista tai luoda omia albumeita ja lisätä niihin suosikkikuviaan. Palvelusta voi myös tilata maksullisia kuvatuotteita, kuten julisteita ja postikortteja.