House of Sandwiches haluaa pakilalaisten olohuoneeksi

1039
JaanaHori

 

JaanaHori

Pakilalaiset ovat ottaneet tervetulleena vastaan Pakilantie 56:een marraskuussa 2016 avatun House of Sandwiches –ravintolan. Tasokasta ruokaravintolaa oli jo pitkään kaivattu alueella. Ravintolalla on laajat aukioloajat ja kattava ruokatarjonta aamiaisbuffetista ilta-ajan a la carte –annoksiin. Asiakaspaikkoja ravintolassa on 30. Kesäaikaan terassi tuo mukavasti lisätilaa.

House of Sandwiches – tuttavallisemmin Hofs – on vuonna 1996 perustettu perheyritys, joka aloitti toimintansa keskustan delipisteenä, esikuvanaan Manhattanin herkkuja pursuavat delit. Alusta asti toiminta perustui käsityönä laadukkaista raaka-aineista koottuihin annoksiin. Nopeasti kuvaan tulivat asiakkaiden tiloihin toimitetut kokoustarjoiluihin sopivat tuotteet. Nykyisin yritys toimittaa päivittäin kokous- ja lounasannoksia useisiin kymmeniin yrityksiin.   

Yrityksen perustajan, KTM Jaana Hörin pitkäaikaisena haaveena oli catering-toiminnan ohella palata asiakaspalveluun ja avata oma oikea ravintola. Sopiva liiketila, jonka keittiössä voidaan valmistaa myös catering-myyntiin menevät tuotteet, löytyi pitkän etsimisen jälkeen sattumalta Pakilasta. Tilojen monipuolisen hyödyntämisen ohella lisäarvoa saadaan raaka-ainehankintojen koordinoinnista ja henkilöstöresurssien joustavasta käytöstä.

Hofs työllistää vakituisesti reilut kymmenen henkilöä, joista puolet on Pakilasta. Ruoka-alan yrityksen menestys perustuu keskeisesti työntekijöiden osaamiseen ja sitoutumiseen. 
Oikea porukka on kaiken A ja O, Höri painottaa. Alan osaajista on kova kilpailu. Hofs tarjoaa henkilöstölleen monipuolisia tehtäviä ja kehittymismahdollisuuksia sekä myös oppisopimuspaikkoja.

Toiminta Pakilantien ravintolassa on lähtenyt käyntiin jopa yli odotusten, kertoo Höri.  Pakilassa on ostovoimaista asiakaskuntaa ja eri ryhmät ovat ottaneet ravintolan kohtauspaikakseen. Arkipäivien viikoittain vaihtuva lounaslista, sunnuntaibrunssit ja juhlapäivien erityisteemat on otettu hyvin vastaan.  Ravintolan osuus myynnistä on koko ajan kasvanut ja on jo n. 35 prosenttia yrityksen liikevaihdosta.

Hofs kuuntelee mielellään asiakkaiden palautteita ja muokkaa ruokalistaa niiden mukaan. Sandwich-lista on vakio, mutta a la carte  -lista vaihtuu neljä kertaa vuodessa. Suunnittelussa painotetaan lähiruokaa ja kotimaisia raaka-aineita. Leipä on aina itse paikan päällä leivottua. Hofsilta voi tilata myös tarjoilut ja asiastot kotijuhliin, tarvittaessa tarjoiluhenkilökuntaakin voidaan järjestää.

Hörin toive on, että pakilalaiset ottaisivat Hofsin omaksi olohuoneekseen kaikkina aukioloaikoina. Ravintolan toimintaa pyritään jatkuvasti kehittämään, ja suunnitelmissa onkin mm. järjestää kerran kuussa ohjelmallisia iltoja esim. trubaduurimusiikin tai fado-laulun merkeissä. Myös asiakkaiden ideat ovat tervetulleita.       

Teksti ja kuva: Erja Vuorio