Kerttu Valve Vuoden Pakilalaiseksi 2016

831
Valve

Valve

Pakila-Seura nimeää Vuoden Pakilalaiseksi alueella asuvan tai asuneen henkilön, joka on aktiivisella toiminnallaan vaikuttanut Pakilan alueen kehitykseen tai muuten toiminut yhteistyön edistäjänä alueen toimijoiden kesken. Tänä vuonna Pakila-Seura on nimennyt Vuoden Pakilalaiseksi Pakilan voimistelijoiden pitkäaikaisen puheenjohtajan, fysioterapeutti Kerttu Valveen.  Kunniakirja luovutettiin Kerttu Valveelle Pakilan, Paloheinän ja Torpparinmäen kylätapahtumassa Pakilan yläaseteen koululla 4.9.2016. 

Onnittelupuheessaan Pakila-Seuran puheenjohtaja Tapio Klemetti kertoi Kerttu Valveen olleen jumppaaja jo kolmevuotiaasta, jolloin hän aloitti satujumpparyhmässä. Kerttu Valveen pitkään jumppauraan on mahtunut voimistelua ja kilpailua joukkuevoimistelussa eri joukkueissa, jumpparyhmien ohjaajana toimimista ja joukkuevoimistelun valmentamista. Pakilan Naisvoimistelijoiden hallituksessa Kerttu Valve aloitti 1997. Vuonna 2007 hänet valittiin puheenjohtajaksi. Puheenjohtajakausi jatkui yhdeksän vuotta, jona aikana nimi muuttui Pakilan Voimistelijoiksi. Tämän kuun alusta Kerttu Valve luovutti puheenjohtajan nuijan Päivi Lehtovirralle.  

Kerttu Valve on asunut koko elämänsä Pakilassa ja toiminut aktiivisesti myös partiolippukunta Vuorenhaltioissa ja Pakilan seurakunnassa, mm. seurakuntaneuvoston jäsenenä. Myös ammatissaan urheilufysioterapeuttina Kerttu Valve on toiminut liikunnan hyväksi. Merkittäviä tapahtumia Kerttu Valveen uralla ovat olleet Pakilan Voimistelijoiden saattaminen Voimisteluliiton Priimaseuraksi vuonna 2011 sekä erityisesti maailmanlaajuisen Gymnaestrada 2015 –tapahtuman näytösten organisoiminen Helsingissä yhdessä Päivi Lehtovirran ja Eeva Särkilahden kanssa. Tapahtuma onnistui erinomaisesti ja siihen osallistui yhteensä 25000 voimistelijaa kaikista maanosista.  

Omassa puheenvuorossaan Kerttu Valve kertoi arvostavansa Pakila-Seuran huomionosoitusta.  Hän toi esiin paikallisten harrastusmahdollisuuksien tärkeyttä kaikenikäisille ja kertoi olevansa hyvillään alueen toimijoiden yhteistyöstä, joista yhtenä esimerkkinä on kaikkien alueen toimijoiden yhdessä aikaansaama vuosittainen kylätapahtuma. Yhteisöllisyys ja alueen kehittäminen eivät ole itsestäänselvyyksiä, vaan kehittäminen kuuluu kaikille. Kerttu Valve kertoi pitävänsä vapaaehtoistyötä suuressa arvossa ja korosti, että pienelläkin aktiivisuudella voidaan yhdessä saada aikaan suuri vaikutus.

IMG 0045

Kunniakirjan Vuoden Pakilalaiselle ojensivat Pakila-Seuran puheenjohtaja Tapio Klemetti ja Pakila-Seuran hallituksen jäsen Esko Lukkari (kuvassa vasemmalla).  Onnittelukukkaset Kerttu Valve sai Paul Envaldsin suunnittelemassa Pakila-Seuran nimikkomaljakossa. Uusi Vuoden Pakilalainen sai myös haltuunsa Kaj Blomqvistin suunnitteleman pronssisen kiertopalkinnon, johon kaikkien Vuoden Pakilalaisen tittelin saaneiden nimet on kaiverrettu. Aikaisemmin Vuoden Pakilalaiseksi on aiemmin valittu mm. muusikko Seppo Hovi, kirjailija Kari Hotakainen, taiteilija Paul Envalds, Pakilan naisvoimistelijoiden puheenjohtaja Ritva Berg sekä viimeksi Pakilan yläasteen rehtorina toiminut Mauri Leppälä.

Teksti ja kuva: Erja Vuorio