Kesäruokaa Etupellon leikkipuistossa koko kesän

282

Helsingin leikkipuistojen kesäruokailu on ainutlaatuinen ja kaupunkilaisten arvostama perinne, joka sai alkunsa ravitsemuksellisesta tarpeesta sota-ajan jälkeen vuonna 1942, kun lapsille haluttiin taata edes yksi päivittäinen lämmin ateria. Nykyisin palvelu koetaan osaksi helsinkiläistä uniikkia leikkipuistokulttuuria ja tervetulleeksi tueksi helsinkiläisperheiden arjessa.

Kesäruokaa tarjoillaan kaikissa auki olevissa leikkipuistoissa. Kotialueemme leikkipuistoista koko kesän (5.6.–4.8.) on auki leikkipuisto Etupelto. Kesäruokaa on tarjolla myös leikkipuisto Torpparinmäessä 5.-30.6. Sen sijaan leikkipuisto Soihtu on koko kesän kiinni.

Kesäruoka on maksuton ja se tarjotaan arkipäivisin klo 12 alle 16-vuotiaille lapsille. Lapsella tulee olla mukana omat ruokailuvälineet: lautanen, muki ja lusikka. Ruokajuomana on vesi. Kesäruoka on useimpina päivinä keittoa, jota  son hyvä täydentää esimerkiksi omalla voileivällä. Ruokalistat ovat nähtävillä leikkipuistoissa sekä Palvelukeskus Helsingin sivulla Leikkipuistojen kesäruokailu