Keskuspuistokarnevaali 24.4.2016

350

Keskuspuistokarnevaali 24.4. on helsinkiläisten iloinen piknikhenkinen mielenosoitus Keskuspuiston puolesta. Puiston maastoon vedetään 10 km huomionauhaa osoittamaan, mitkä alueet ovat yleiskaavassa uhattuna. Karnevaaleilla on myös tapahtumia koko perheelle kautta Keskuspuiston. Jo 8000 ihmistä on allekirjoittanut adressin Keskuspuiston puolesta.

Rakennussuunnitelmat Keskuspuistoon ovat aktivoineet helsinkiläiset puolustamaan tärkeää virkistysaluetta: Adressi asian puolesta kerää nimiä kiihtyvällä tahdilla, yhteensä koossa on jo yli 8000 allekirjoitusta. Asian taakse muodostunut Keskuspuistoryhmä järjestää sunnuntaina 24.4. Keskuspuistokarnevaalit, johon on ilmoittautunut mukaan kymmeniä erilaisia yhdistyksiä.

Koko perheelle sopivia tapahtumia on jokaiseen makuun yhteensä 14 eri pisteessä pitkin Keskuspuistoa, muutamina esimerkkinä nämä:

•Linnunpönttöjä rakennellaan Haltialan tilalla yhdessä Helsingin Seudun Lintutieteellisen Yhdistyksen TRINGAn kanssa.

•Pirkkolanmetsässä lauletaan yhdessä metsälauluja, nautitaan Mazhar Albekoglun nukketeatterista ja järjestetään luontoelämyksiä lapsille.

•4 km mittaisella geokätköily-pyöräretkellä voi hakea geokätköjä rakennusuhan alla olevilta alueilta,  lähtö klo 12 eläinten hautausmaan viereiseltä parkkipaikalta.

•Luonto-Liitto järjestää liito-oravaretken sekä kevätseurantaretken, lähtö Maunulan Majalta.

•Kiertävän Luontokoulu Naakan elämysseikkailurastit Maunulanmetsässä.

•Kivihaan viljelypalsta-alueella sekä Koivikkotien rivitalojen luona on grilli kuumana, tervetuloa grillaamaan!

•Helsingin luonnonsuojeluyhdistys järjestää keväiset siivoustalkoot Laakson alueella.

•Helsinki Trail Run ja Runner’s High järjestävät polkulenkin Keskuspuiston maastossa, lähtö Paloheinän ulkoilumajalta klo 11. Lenkki on kaikille ilmainen ja avoin ja kesto noin 1,5 tuntia. Tarjolla 2-3 eri vauhtiryhmää.

Tarkempi ohjelma löytyy Facebookin tapahtumasivulta https://www.facebook.com/events/459208694284434/ sekä kartalta https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=zMlmnOSBfXgw.k92to8x5EhUA.

Keskuspuiston maastoon vedetään yhteistyössä suunnistajien kanssa yhteensä kymmenen kilometriä huomionauhaa, jotka näyttävät konkreettisesti, mitkä alueet ja reitit on suunnitelmissa kaavoitettu uudisrakentamisen alle.

Karnevaali on myös osa Euroopan Kulttuuriympäristöpäivien ohjelmistoa. Keskuspuistoryhmässä ja Keskuspuistokarnevaalissa ovat mukana muun muassa Pohjois-Haaga-seura, Pro Haaga – Pro Haga -yhdistys, Maunula-seura, Pakila-seura, Pirkkolan omakotiyhdistys, Metsälä-seura, Paloheinän-Torpparimäen kaupunginosayhdistys, Ruskeasuo-seura, Meilahti-seura, Meilahden seurakunta, Suomen Latu, Kansallinen kaupunkipuisto Helsinkiin -liike, Luonto-Liiton metsäryhmä, Helsingin luonnonsuojeluyhdistys, Helsingin Seudun Lintutieteellinen yhdistys TRINGA ry, Kivihaan viljelijät, Pirttipolun rivitalojen asukastoimikunta PiLiPaM ja Helsingin Keskuspuiston puolesta ry.

Keskuspuistoa ei saa supistaa –adressi: http://www.adressit.com/keskuspuistoa_ei_saa_supistaa. Adressinluovutus 3.5.2016 klo 15.30 Annantalon auditoriossa, Annankatu 30. Tilaisuus on kaikille avoin.